Our first meeting

2013-01-31 @ 18:30:05
7 olika vitaminer med en grund på, i just det här fallet, grönt te som ger dig energi. Antingen om man väljer att dricka den innan träning eller någon annan gång under dagen, egentligen spelar inte klockslag någon roll, men vem vill inte ha lite extra energi till ett träningspass. Har funderat på att skicka efter en platta Celsius ett tag nu och till min lycka har de kommit till acitc! Att få chansen att testa och se om det var nåt att ha var bra. Men fa-an så dyrt det är!! Men ska det va så ska det väl... Jag får se hur jag gör, såg en monter med alla olika smaker på Maxi förrförra helgen, så möjligheten att köpa bara ett par stycken är ju också möjlig nu. 
 
Hur som så tyckte jag absolut att det var en dricka värd att satsa på, så min sista var det absolut inte! Jag drack den emellan mitt rehab-träningspass (är sjukt hängig och har absolut ingen ork över huvudtaget!!??!?!?!) och yogatimman igår. Dock gav det inte jättemycket eftersom jag redan var tömd på all min energi, plus att jag råkade trycka på fel knapp så jag fick fel smak.. Haha. 
Så är jag stolt över att jag tränade upp en svullnad i biceps tidigare idag. Brukar inte se så mycket utav träningen just samma dag, men är totalt död i axlar och armar nu! Därför ska jag plåga mig lite till med ett Just Dance-pass på tv1 vid halv åtta. Perfekt! 

En till omgång

2013-01-28 @ 22:13:00
Idag har huvudet i princip gått på högvarv under alla dygnets vakna timmar, så därför har jag varit effektiv (inför en kommande vecka med mycket plugg och lite matlagning) ikväll. Alltså fick skallen vila under dryga timman och efter det kunde jag slutföra en av mina ~17000~ uppgifter jag har att göra under veckan.
 
Med tre matlådor och 14 nya protein bars är jag redo för fyra dagar med träning och plugg! Och för den som är intresserad och (tråkigt nog) räknar kalorier, gjorde jag ett snabbt överslag på barsen - delar ni 1,5 sats på 14  bars, innehåller var och en lite drygt 100kcal. Jag själv anser inte att mat och siffror hör ihop, men visst kan jag förstå att det är skönt att ha nåt och nåt koll. Dessutom är ju producenterna av de barsen man köper väldigt måna om att kalorimängden syns så bra som möjligt - jag tror att den brukar ligga runt 120-140 kcal(?) 
Räkna ni som vill, men bara det inte går över styr och att det slutar med att ni blir blinda för rätt och fel sort.  
 
 

Thoght of all the people, places and things I've loved

2013-01-28 @ 11:51:20
/Köpte nytt te under föregående vecka - choklad chili(!!!) Sjukt gott, men med väldigt egen smak/ Invigde helgen med födelsedagsfirande och sinnes god mat/ Lördagmorgons dagsform innan gymet, spennis/ Just nu hemma och häller i mig litervis av kaffe. Måste ju ladda upp inför en långdag, då jag inte är klar med studierna förren ikväll efter min teorilektion. 
 
Jag har skapat mig ett eget löfte inför den här veckan - Jag ska göra klart precis allt plugg jag kan, så jag kan stå på noll för en gångs skull! Det vore fruktansvärt skönt och med tanke på att jag är fullt uppe i körskoleteori så skulle jag behöva all möjlig tid över till det! 
Ha en bra start på veckan friendz, peace yao.

Chocolate protein bars

2013-01-25 @ 16:07:00
Här är dom! De berömda protein barsen, sjukt goda så jag tänkte bjussa på receptet!
 
4dl havregryn (gärna extra fibrer) eller rågflingor
1dl proteinpulver eller mandelmjöl (behövs inte riktigt lika mycket om du använder proteinpulver med exempelvis chokladsmak, det blir så himla sött annars) Jag använder mig av choklad/hasselnöt protein powder
1/2 dl osötad kakao (eventuellt lite extra om du gillar mörk choklad)
2-3 matskedar svart kaffe (om du är lika kär som jag i kaffe kan du ha i några extra)
1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
1/2 dl lättkvarg 0,1 % fett (går lika bra med exempelvis a-fil om det inte är något du vanligtvis har hemma)
1-2 matskedar sött - stevia eller sukrin+ (om du använder proteinpulver med smak är inte detta nödvändigt alls, det är lätt att barsen får en sötningsmedelsmak med för mycket stevia eller sukrin)
 
- Som ni ser är det inte jättnoga med mängd, man får liksom smaka av och se, men på ett ungefär!
 
(Eftersom jag tycker om att trycka i så mycket som möjligt gott, körde jag i en näve hackad sötmandel, lite solrosfrön och russin. Mängden här bestämmer du helt själv, men jag körde nävemetoden rakt igenom och som sagt blev det mycket gott! Kan tänka mig att det är urgott med hasselnötter och torkad aprikos också!)
 
Blanda alltiop till en chokladbollsliknande deg smörpappra t.ex. en brödform (en sån där smal limpform(?)). Lägg i och släta till degen. Täck över med lite plastfolie och ställ in i frysen i lite drygt en timma. Sen tar du ut formen och delar den stora kakan i så stora bitar du vill ha dina bars. Jag lyckades få ganska jämna - 60 och 80 gram. 
Förvara dem sen förslagsvis i frysen eftersom de kan va lite kladdiga + att de klarar sig betydligt längre där (månader). I grundreceptet rekommenderades att dela fullkornsrån i lagom stora delar, (såna man har till ost och kex) och ha på var sida, så att det blir hamburgare-protein-bars typisch, men jag tyckte de var perfekt såhär! Och lite kladd har ingen dött av! 
 
En sån här och en kopp kaffe - och det kalasar i käften!
 

Fredag fredag fredag

2013-01-25 @ 15:28:00
Eftersom jag inte har någon annan som gör det åt mig, får jag överraska mig själv med hjärtformade ägg. Och visst, det går bra så länge de blir fina! Jag firar in helgen med knäcke, advokatröra med chili, skinka och en sommarkopp med kaffe! Till detta tar jag mig igenom ett par PLLavsnitt. Vamp står tvåa på schemat och till det dricker jag kaffe ur snögubbekoppen! Passar bättre idag. Föressten har jag gjort egna protein bars! Bild och recept kommer inom kort! (Var tanken)

Winter wonderland

2013-01-24 @ 21:47:10
Fyra bilder från den närmaste tiden. Jag har åkt skidor med min hälsopedagogiksklass, haft snö inuti bilen, vilket var ganska fint, jag har yogat och sist men inte minst knäppt bilder på slinriga snöiga gator i solsken. Det var gött!

Det är fullmåne. Vi är inte unga längre, men det gör oss ingenting. Det är fullmåne ikväll.

2013-01-21 @ 20:12:27
En övergiven sång, spelar för mig gång på gång.
Men inga stjärnor lyser, och hela staden fryser.
Det brister, det bär. Man lever, man lär.
Det går väl sådär, men det är bara att konstatera
Det är dark nu.

Snowståårm and my english lärare must be very proud över mig

2013-01-21 @ 20:03:25
Kom en snöstorm lagom jag skulle traska hem från körskolan, så när jag kom hem såg jag ut såhär över heeeela kroppen. Och självklart skulle det sluta snöa lagom jag kom fram till dörren ":)". Jag har i alla fall gjort min första teorilektion ikväll, och det känns great. Ska försöka läsa filosofitexten som jag glömde i skolan, sen ska jag ta mig en titt på min måste-göras-snarast-lista som ligger här fint brevid mig. Kroppen känner för tidig kväll, medan skallen vill sitta och dunka musik hela natten, helst. 
 
Nu är det bara 4 dagar till helg! 

You're too hard to know

2013-01-20 @ 23:26:00
Klockan börjar bli på tok för mycket för att jag ska orka ta mig upp imorgonbitti. Börjar tro att jag är vampyr, med tanke på att jag sällan kan hålla mig vaken dagtid nu för tiden, och hellre ligger och kollar film halva nätterna. Eller så har det bara att göra med mitt lite förvridna dygn att göra.. Hur som så har jag sovit som en jäkla idiot i soffan i lite drygt tre timmar idag, efter ett tretimmars morgonpass på maxi. Och nej, jag hade inte en uns av dåligt samvete för att jag sov bort dagens ljusaste timmar, för jag behövde det! Men för att undvika den risken tog mor och jag vara på de sista ljuset på en timmas promenix på Lysingsbadet. 
 
Morfar drog på storkok och bjöd oss sen på köttfärssås och spaghetti, och det satt precis där det skulle kan jag tala om. Åt som den hungriga varg jag var. Sen har jag, min mamma och mina sociala morföräldrar socialiserat oss riktigt hela kvällen. Vi spelade razzel och quizkampen på mormors iPad i fyra timmar om vartannat. Det kan ju vara riskabelt att prata med varann liksom. 
 
Imorgon börjar jag vårterminen. Det känns ganska okej, med tanke på att det bara kan gå åt ett håll nu. Godnatt och hej från mig!

Kliv i, va en man och få skiten gjord

2013-01-17 @ 18:47:20
Det är dags för kvällens pass.

I want to here you say, who I am is quite enough

2013-01-15 @ 22:36:42
Just nu händer inte jättemycket om dagarna, mer än att jag pluggar ungefär 12 timmar i sträck med paus för matintag och lite prommenader till och från skolan. Till och med träningen idag gick åt att stressa och tänka på allt jag måste göra. Usch, vad jag fullständigt h a t a r sådana här perioder! 
 
Hursom har jag spenderat kvällen hemma, med näsan i våra (drygt 70!!!!!!) engelskaglosor. Känns inte riktigt okej, med tanke på jag också ska kunna sitta på ett seminarium i kommunikation imorgon bitti. Så efter en dusch och ett antal koppar te och kaffe är kvällen härmed slut. Ska bara kolla igenom engelskan en gång till innan jag säger godnatt på riktigt. Så godnatt på låtsas då!
 

Söndag 13:28

2013-01-13 @ 13:28:00
Min helg har bestått av både det ena och det andra. Jag spenderade min fredagkväll med Hanna i pappas säng, framför gladiatorerna. Startade upp min lördag med tre småpass på tv1 som hade öppet hus under hela dagen. Efter det lunchade jag med mamma och spenderade kvällen med min lilla pappa och den delen av familjen hos grannarna. Hem kom jag fyra kilo tyngre och med 16cm extra i omkrets, efter det sista julgodiset. Ska det va så ska det va! 
 
Idag packar jag väskan och beger mig mot några veckor i mammas sällskap. Börjar skolan imorgon också, efter min långa ledighet. Ångest, ja. 

Mat mat mat mat

2013-01-11 @ 08:30:30
Med mer eller mindre fel på kroppen har jag under veckan spenderat alla mina timmar i soffan, sovandes, kollandes på film eller ännu mer sovandes. Aptiten har det å andra sidan inte varit något större fel på, så mat har jag fått i mig. Om inte lite för mycket. Brunch, bärpaj och bananpannkaka. Bärpajen är en proteinvariant som jag bara var tvungen att testa! Det var faktiskt över förväntan, så jag funderar på att slänga upp receptet här. 

Anywhere but here

2013-01-08 @ 14:32:00
Lanzrote november -11
 
Ååååh vad jag vill ligga på en strand och bada i havet utomlands idag! Istället ligger jag hemma, nerbäddad i soffan och gjort sedan klockan halv åtta imorse. Natten spenderade jag med en extremt jobbig huvudvärk och illamående. Jag startar alltså vårterminen hemma. Idag är cola och kaffe mina bästisar och jag antar att jag inte gör speciellt mycket mer resten av dagen heller... Vi får se hur det går för mig att somna ikväll, nu när jag sovit större delen av dagen (notera att jag redan har extrema problem att somna i vanliga fall). 
 
Förresten så kan jag ju ta upp bodypumpen, eftersom jag så fint inte har nämnt något om den! Det är nog den roligaste träningen jag gjort någon gång!! Jag rekommenderar det verkligen för den som tycker om att ta ut sig. Har nu varit på två pass och båda gångerna har jag gått där ifrån med spaghettiben... Det är ett pass där du använder dig av skivstång - alltså riktig muskelträning, inte så värst mycket kondition - där du själv bestämmer vikten. Till musiken kör man sen i olika tempo ett program som berör de flesta av kroppens muskelgrupper.
Jag tycker att det är ett extremt roligt pass och det tar, det kan jag lova! Det är ju inte precis så att du lägger dig ner och dör när det blir jobbigt, eftersom du har både någon som står och peppar och skriker på dig, samt att alla andra runt omkring är så sjukt duktiga! Och inte ska väl jag vara sämre då?! Grymt kul och givande för den som tycker om att utmana sig själv, som sagt!

Chillaxing

2013-01-06 @ 21:49:00
Jullovet är offeciellt slut, och har varit i två dagar, men i alla fall - det enda som återstår nu är en studiedag imorgon. Det tackar jag så hjärtligt för då jag inte hunnit med så mycket vila idag. Jobbade från halv sju imorse och hann sen bara med frukost efteråt, innan jag gick till actic och tog mig an milen återigen. Det gick!! Och efter det åkte jag och mitt tomatoaniskte till farmor för middag och ååååh, det går ju inte att sluta äta allt gott! Kvällen har jag lagt åt kökortsplugg, och jag har lyckats med A-fasen för första gången(!!!). 
 
Trött som satan i skallen, så nu ska jag somna till vamp tänkte jag. Har fullt upp även imorgon, men det är mest skojiga saker som ska ta upp min tid då. 
Natten

Ready to kick some ass

2013-01-03 @ 16:57:00
- Let's make 2013 a fitastic year! 
 
Det går ju alltid att försöka... hehhhee

Stay In Place

2013-01-03 @ 14:54:55
Mina tre (jag vet, men de var rea...) sportbehåååar från Sportamore/Stay in Place kom nyss. Grymt snygga! Nu ska jag bara träna mig in i dem så att allt stays in place!
 

Coffe break

2013-01-03 @ 12:51:00
Har uträttat ärenden samt övningskört hela morgonen, och i all hast fick jag med mig en fin, stor, kaffekopp! Älskar stora muggar och koppar, eftersom det bara betyder mer till mig, haha. Har i alla fall precis förstört alla mina chanser till ett intimt möte idag - makrill!! Har hört att man blir smart av fisk. Värt att testa? Gott är det i alla fall, och hörde jag inte fel så blir det lax till middag! Lyx. 
 

I know I'm gonna fall down

2013-01-03 @ 09:12:00
 

Detta slår

2013-01-02 @ 22:17:53
Jag har det högst troligt mysigast i kommun just nu.
Idag har jag uppskattat mitt jullov, så det har vrålat om det! Jag har hunnit med många, bra, saker och samtidigt bara varit med mig själv. Otroligt skönt, tro det eller ej! Nu har jag placerat mig i sängen med tända ljus och datorn. Tänkte beta av några vampavsnitt innan jag välkomnar John Blund med öppen famn. Imorgon inviger jag mitt guldkort (actic och träningsvärk1 i sammarbete) tillsammans med min absoluta favorit! Vi ska kötta oss igenom ett core-pass och ett body pump. Aldrig testat body pump'en förr så det ska bli kul. Någon av er som tagit er igenom ett sådant pass? Är det att rekommendera?
 

För att lyckas

2013-01-02 @ 16:35:00
Idag har Jolina aggerat effektiv. Relativt tidig uppstigning bidrog till att jag hann med både frukostmys med bonusmamma, träning och två ärenden + övningskörning, innan solen gick ner. Ett av de två ärendena handlade om inskrivning på trafikskolan och hem kom jag med både teorikurs och körlektion bokade. Därför dök jag ner i "körkortsboken" så fort jag kom innanför dörren. Det är såååå skönt att få mycket gjort på en och samma dag! 
 
Nu ser jag fram emot vår och sommar desto mer, med tanke på att jag är ännu ett steg närmare att stå med ett körkort i min hand i mars! 

Ytterligare ett år överlevde jag

2013-01-01 @ 23:15:53
Vi startade upp firandet av 2013 med en trerätters, jag och tjejerna. Då hann vi också med att fira Amanada, som så fint drog på sig sitt artonde år på nacken idag, på självaste nyårsdagen! Grattis till henne! Fick dock bara en bild på förrätten och en på efterrätten, men lika bra det. Maten är ju till för att ätas och inte fotas. Grymt gott var det i alla fall och jag är supernöjd med min vaniljpannacotta!
 
Efter det tog vi oss till ett betydligt mer fartfyllt ställe och senare till ett annat, där jag skålade in det nya året med en hel drös fina individer. Fick mitt livs första nyårskyss och tog mig sen till farsan baloo där jag spenderade 1a januaris tidiga morgontimmar med klackarna i taket! Jag kunde inte ha fått ett bättre slut på mitt firande av 2013. Nu tar vi nya tag och kämpar oss vidare mot en vår full av 18årsfirande, inrikesresor och utlandsresor, en sommar fylld av festivalande jobb och ännu mer myndighetsfirande. Mina nyårslöften är ganska personliga med ett kan ni få - kalasfit till sommarn! 
 
Sängen är till för att sovas i, och det ska jag göra nu. Imorgon gör jag tidig uppstigning för att komma iväg till gymet på riktigt med energi. Sleep well!

2013

2013-01-01 @ 00:00:00
Önskar er ett gott nytt år och en god fortsättning! 2013 kommer att bli stortslaget, det känns i luften.
 
RSS 2.0