Måndagsmuffins

2014-04-14 @ 15:54:48
Slängde ihop ett gäng muffinsar förra veckan och självklart tog dom slut innan jag visste ordet av. Vilken tur då att jag hann föreviga dem, så ni också kan få receptet på dessa skönheter!
 
Vanilla raspberry muffins
30 gram whey alt. kokosmjöl (jag hade vaniljsmak)
35 gram (ca 4msk) mjöl (jag hade dinkel)
35 gram (ca 3,5msk) kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 nypor salt
2 hela ägg
2 äggvitor
100 gram kvarg/turkisk yoghurt
1 dl mjölk (jag hade mandel)
1-2 msk sötning (socker, agave, steviadroppar)
Valfria bär att smaksätta muffinsarna med (jag tog hallon)
 
OBS! Att mäta i vikt är bättre än att mäta i mängd (dl, cl, msk osv) eftersom t.ex. mjöl och gryn packar sig väldigt olika hårt och stämmer därför inte alltid från gång till gång. 
 
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader och placera ut 10-12 formar (papper eller silikon) i en muffinsplåt. Blanda först alla torra ingredienser innan du tillsätter det blöta och mixar med stavmixer. Viktigt är att alla klumpar försvinner och att smeten/såsen är slät. Fyll sedan formarna med lite(!!!) smet och lägg i lite bär innan du fyller upp dem såsom med vanliga muffins (ca 2/3 av formen) och toppa med mer bär. Grädda mitt i ugnen i 17-20 minuter och låt svalna på galler (inte kvar i plåten då de fortsätter gräddas då) och njuuuut!
 
 
 
Ett tips är att använda mycket bär så att muffinsarna blir saftiga och goda! 
Förvara i kyl eller frys men självklart klarar de sig längre i frysen. Perfekt att ta upp ett par och låta tina till mellis vilken dag som helst i veckan! 
 
 

Questlove

2014-04-14 @ 15:19:38
Snubben från DHL trillade precis in med ett litet paket. Blev lite chockad eftersom det var så sent som i onsdags förra veckan som jag la beställningen (kommer från USA) och väntade mig att det som vanligt skulle ta dryga tre veckor... MEN julaftonskänslorna infann sig som vanligt och jag fullkomligt slet upp paketet efter ett litet glädjetjut. Efter att han hade gått.. I paketet fanns bl.a. en låda questbars banana nut muffin som mer och mer börjar bli en favorit. Ser ut som en storsäljare av questbars om man tittar ner i min gottelåda nu - fyra kartonger. Dock är långt ifrån alla fulla. Fick även med lite jordnötssmör i beställningen, hela tre burkar faktiskt, men dessa får ni se nån annan dag när jag har tid. 
 
 

Söndag april 13

2014-04-13 @ 18:13:08
Söndag betyder vila, men med två baksida lår som fullständigt slagit knut på sig själva kommer ett pilatespass göra gott! Ska dessutom på en återkoppling så vad gör det om jag dessutom får lite extra gott för själen? 


Låååång söndag med supertidig morgon och med det jobb de första timmarna (huvudvärk resten av dagen). Resterande delen av dagen har jag spenderat i soffan, ätit frukost ensam och tittat på när Gusten senare ätit sin, lagat mat till mamma och mig och ätit questbars i överflöd. 
Veckan ser ut att bli toppengrejt med en Sälenresa tillsammans med alla dem jag tycker så mycket om! Och som jag saknar min bror! Börjar dock veckan med några skoldagar, där både det ena och det tredje ska hinnas med. Ouuff.

Fredagsgotte

2014-04-11 @ 21:11:54

Efter två tuffa pass och ett besök i stallet avslutade jag fredagen med ett stort lass mat och efterrätt på det, mums! På tallriken hittar vi ugnsbakad kyckling med soltorkade tomater, kokt sötpotatis, en sallad med tomat, jordgubbar, avo, purjolök och en klick keso till det! Det var munporr i alla högsta grad, och vad avslutar inte detta bättre än questcoockies och färska bubbar? Dessa kakor, bakade questbars, en gudagåva helt klart - har dock varit för lat för att testa det innan, men idag fick bli dagen D. Nu inser jag vad jag gått miste om alla de gånger jag varit påväg, men ändå inte värmt upp ugnen och slängt in dem i bara ett par minuter... Men varje dag bjuder på någon lärdom och detta blir dagens. 


Nu ligger jag och dödar tid i soffan. Laddar upp inför morgondagens utbildningsdag med träningsvärk1, kommer blir awesome! 



Grå tisdag bjuder på grå bilder

2014-04-08 @ 15:41:58
Regnet står som spön i backen och jag konstaterar i samma stund som jag skriver detta att det är extrem pensionärsvarning på att slänga sig med såna uttryck. Men jag tar den, jag är en liten tanta. 

Tisdagen suger som vanligt och det enda positiva idag är att jag nu är en liten liten dag närmare studenten. Ont i magen har jag också efter alla "världens godaste choklader" så resten ska jag bjuda bort till tjejerna nere på träningsvärk1 ikväll. Nu ska jag läsa på inför nationella provet på torsdag. "Kul" 

Värdens godaste choklad

2014-04-08 @ 13:59:03
Experimenterade i köket på min lediga eftermiddag igår! Fick först ihop ett bananbröd, men godingen ovan krossar allt motstånd! Väääärdens godaste choklad - lagom söt, knaprig och chokladig med en lite touch av salt. Jag DÖÖÖÖÖÖR! Har precis gnagt i mig sju stycken som efterrätt efter lunchen och skulle inte tacka nej till resten av dem som ligger i frysen. Det skulle dock min mage...

Värdens godaste choklad
100 g nötter/mandlar (helst inte jordnötter) 
50 g dadlar (urkärnade)
2msk kokosolja
2msk kakao
5 steviadroppar 
1 nypa flingsalt 
1tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Mixa alt. hacka nötter och mandlar fint (jag mixade en del till en mjöl och hackade resten för att få lite crunch). Tillsätt resten av ingredienserna och mixa (förslagsvis med en stavmixer) allt till en smet. Den håller ihop lite dåligt, men försök klicka ner den i små pappersformar eller pressa ner i silikonformar och kyl i minst 20 minuter. NJUT! 

Gott och blandat

2014-04-05 @ 17:54:53
En outfit och en matlåda från veckan i brist på fantasi

Lördagen har jag än så länge ägnat åt träning, lite plugg, en promenix och ett par avsnitt av P3 dokumentär. Totalt fast! Betat av tre stycket bara idag... Shit vad jag kommer bli påläst!!


Ikväll ska Gusten laga mat men vi får se hur avancerat det hela blir.. Jag ska i alla fall komma iväg till affären för att inhandla nåt gott! 


Mellanmålet

2014-04-05 @ 16:46:31
Mellanmålet! Roligaste måltiderna på dagen, efter frukost helt klart. Går att variera och planera i all oändlighet om så tiden och fantasin finns! Typiska mellisar för mig är frukter, nötter, fröknäcke med avokado eller ett perfekt kokt ägg, kvarg eller keso och listan kan göras väldigt mycket längre... Men vad som går igen i de flesta av mina mellanmål är att det ofta är frukostmat. Kanske inte helt oväntat...
Nu är jag inne i en kesoperiod. Minst en gång om dagen måste jag äta en överfull skål med keso, jordgubbar, hallon och nötter. Mumma! Bilderna ovan är dock från torsdagens lunch och inte mellis, och därför är det extra allt + ett gäng hembakta fröknäcken med avo. Perf!


Happy saturday

2014-04-05 @ 09:40:37
Vaknade som vanligt tidigt med skrikande mage och styrde upp en mysfrukost i sängen framför the originals. Nu ska jag packa på mig lite kläder och trampa ner till träningsvärk1. Ska träffa Hanna för ett bodypumppass. Det börjar närma sig nu! 

Dagens frulle blev en liten uppgradering, lördagen till ära; vanilj/mandel/kanel-gröt toppad med jordgubbar och banan, mjölk och en rejäl matsked jordnötssmör crunchy. Till det en kopp kaffe! 


Någon undrade vart jag hittade pukkateet och svaret på den frågan är Willys! Och svaret på varför jag börjat dricka välling är mycket enkelt - för att det är så in i Nordens gott! 

Ha en skön lördag, gott folk! 


Bebis på nytt

2014-04-03 @ 08:05:15


Jag antar att det var nåt jag skulle lära mig att dricka, välling. Har alltid hatat det men när jag nu hittade ett recept på en välling med havre som bas var jag tvungen att testa - på stört. Nu har vällingen varit det sista jag druckit två kvällar i rad och det enda problemet är att jag inte får nog... 


Hursomhelst! På bilderna ser ni gårdagens sista måltid. Keso, vaniljpulver och en droppe stevia sweet drops toppat med hallon, jordgubbar, nötter och kokos. Bredvid ett fullt glas havrevälling, muuums!

Nu: ryggmos (förhoppningsvis)

Pukka

2014-04-02 @ 22:18:57
Kände mig high fashion när jag under dagens första besök i affären slängde ner en kartong detox i påsen. Precis som på vana liksom. Annars är jag extremt dålig på det här med detox - vet knappt innebörden av det. Hade dock hellre testat den rosa kartongen (tror till och med att de står love på) för den ser godare ut, men eftersom jag är så ivrig kunde jag ju såklart inte vänts tills imorgon, typ. Det fick alltså bli den blå, som smakar fänkål och kardemumma. Dock mest fänkål... Men ändå helt okej, tro det eller ej! / rimmarguden

Världens bästa mellis

2014-04-01 @ 16:39:47
Benpasset (rumppasset) gick kanoners! Skulle nästan kunna kalla det för avsmällt. Kan ha blivit sjuk i huvudet också, för jag planerar att eventuellt köra core och step också... Inte hänt på någonsin efter ett benpass, men någon gång ska vara den första! Det var länge sen jag körde de passen också, och ska jag ändå stå där nere och drälla hela kvällen kan jag lika gärna görs lite nytta också. 

När jag kom hem hade jag fått min deklaration(!!!!!!) så den slet jag upp efter att jag fått i mig mellanmålet sänt från ovan (keso, vaniljpulver, hallon, jordgubbar, nötter och kokos). Varför äter jag inte det här vareviga dag!?!? Hur kul är det med ett äpple och en banan om man jämför med skapelsen ovan liksom? Nej, gör om gör rätt - det här får bli en ny rutin! 


Ni får en magbild också, eftersom det är leg tuesday idag! Nu måste jag skynda mig, so long! 




April april

2014-04-01 @ 13:44:14


Tiiisdag. Kort skoldag och en redovisning avklarad. Lunchen i magen + en Celsius. Tänkte smälla av ett benpass med fokus på gluteeeus bara fö rattfylla en håller på att tyna bort... Försöker motivera mig själv med att uttrycka mig i målande starka ord (smälla av), för de smäller fan inte mycket på mina gympass. Sån jäkla hatkärlek till benen. Älskar när det är över... Är nästan lite rädd innan. Haha!

Har sån fruktansvärd motivation på tisdagar alltså! Dö, typ. 
RSS 2.0