Pannkaksmiddag för en

2014-03-26 @ 17:27:07


Alltså denna skapelse! En matigare variant av pankisar som går att toppa i all oändlighet! Tanken var en matigare variant av våfflor eftersom jag inte fick några igår, men med ett järn på rymmen blev det ett mission impossible... Därför fick det bli en crêpesvariant som hette duga - fick till dem så gudomligt bra - de smakar i princip precis som de gamla hederliga pannkakorna gjorda på vetemjöl, smör och mjölk, men innehåller inget av'et! Självklart är det inte nåt fel i att äta de riktiga pannkakorna, men dessa ger en helt annan mättnad än de gamla vanliga som går att äta 10tals av.. Eftersom jag nu lyckades så bra får receptet på dirren: 

Matigare pannkakor 1port
2 ägg
1dl keso 
2 msk kvarg
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
*stek i smör eller kokosolja

Häll alla ingredienser i en bunke och mixa med fördel ihop det hela med en stavmixer till en våffelliknande smet (lite tjockare än en pannkakssmet).  Låt stå i kyl i några minuter och svälla innan du steker tre fina, fluffiga pankisar på medelvärme. Gör en kylskåpsrensning och släng på allt du hittar. Jag körde keso, ruccola och körsbärstomater, lite salladskrydda och ett gäng solroskärnor som sedan rullades in i pannkakorna och åts by hand. Tycker ni också att maten blir godare om den äts med händer och fingrar (och fötter, hehehe)? 

Vill man ha dem som efterrätt/mellis slänger man bara i nåt sött (agavesirap eller banan t.ex) och toppar med bär, vaniljkvarg, nötter, nötsmör, kokos eller vad helst du känner för att stilla sötsuget med! Idag fick jordgubbarna representera min efterrätt all by their own - mer än så behövs inte ibland! 




0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0