Proteinpepparkakan

2012-12-17 @ 21:45:58
Gav mig på den (för mig) omtalade lite nyttigare, mjuka pepparkakan ikväll. Mycket lyckat resultat, och med ett högt proteininnehåll och ytterst lite snabba kolhydrater kan man äta den med ett gott samvete! Dock hör ju sockret och fettet till julen, men vad gör man inte för att slippa fettkoman i jul?! 
 
Recept:

1,5 dl. havregryn (gärna högt fiberinnehåll)
1-1,5 skopa One whey Choklad & Hasselnöt
2 tsk. bakpulver
2 tsk. pepparkakskrydda (finns att köpa på påse i de flesta affärer)
2 msk. stevia strö
1 krm. vaniljpulver (går lika bra med koncentrerat vaniljsocker)
2 msk. äpplemos
1 dl. mjölk
3 msk. kesella
1 äggvita
1 nypa salt
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Använd en mixer för att mixa havregrynen till ett mjöl i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och rör runt. Tillsätt sedan de blöta ingredienserna och mixa röran till en smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i (jag smörade en form och använde fiberhavregryn istället för ströbröd och det blev super!). Använd en lagom stor form för att få den perfekta tjockleken på kakan (jag hade en lite för stor). Grädda kakan i 20 minuter beroende på storlek på form - ju mindre desto längre tid och ju större desto kortare tid. Ta ut kakan när det ser färdig ut och låt svalna en stund innan du skär den i bitar. 
Hoppas det smakar! 
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0