En packad liten mus

2013-03-31 @ 15:43:00
Fast bestämd att göra dagen en aktiv sådan, trotsade jag kroppen (som är död efter dagar med allt för mycket av livets goda) och har nu fått både en uterunda och ett ryggpass avklarat. Sååååå skönt! Men nu är jag så gott som helt slut, kaputt, och väntar på att klockan ska slå fyra så jag kan få lite mat i magen. Teet har fått min uppmärksamhet i några minuter, men nu är det slut. 
 
Gud vad jag bara ser fram emot de kommande veckorna! Trots att dagarna måste ägnas åt lite plugg av olika slag, så känner jag hur humöret kommer hålla sig på topp. Saknar min bror också. Mycket. 

Want want want you pro, bro

2013-03-25 @ 16:49:50
 
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH va snygga nike pro'sen är!! Vill träna insane men hinner inte med allt skolarbete... Har dock klämt in ett bodypump-pass om lite drygt en timma. Nytt pass och jag som precis börjat finna mig i den gamla! Inte jättekul, men hoppas att musiken är dampig!!

Big coffees for big girls

2013-03-21 @ 12:35:50
Hemma och påbörjat ytterligare ett arbete på min långa håla. Keeuul. Varit kreativ gällande lunchen också, men när pannkakorna gick åt skogen fick det bli knäcke(!) och fil. Måste köpa ny stekpanna... 
 
Idag är det internationella sömndagen, och därav blir dagens fråga; Varför sa ingen att jag fick stanna hemma i sängen? Hursom så har i alla fall ansiktet anammat detta - ser fortfarande nyvaken ut och gäspar varannan minut. Därför har jag nu också hällt i mig kaffe ur det största glas huset hade att erbjuda, mums! Stora kaffe till stora flickor :)

Sleep walk

2013-03-19 @ 16:57:55
Tisdagstrött som jag alltid är så funderar jag på att ge kroppen en vilodag efter många dagars träning, dock av den enkla anledningen att jag måste pluggapluggaplugga. Anledningen suger, men jag tror både kropp och sinne kommer att tacka mig! Därför har jag nu hoppat i bekväm-kläderna och väntar på maaaaat innan allvaret sätter in. Mitt mål är att få klart två uppsatser ikväll. Då är jag nöjd. 

Trust nobody but yourself

2013-03-18 @ 23:24:45
Måndag är det idag, och veckan ser ut att fyllas av både det ena och det andra. Mest måsten, tyvärr, men så går det när man aldrig kan få nåt gjort! Idag har jag varit ledig större delen av dagen, så förmiddagen ägnade jag åt teoriplugg och en kort, blåsig promenix. Efter två kortislektioner och avslut nere i stan har jag ätit middag med min lilla mor. Tacos på en måndag, jo man tackar! Känns nästan lite olagligt.. 
 
Har fått frågan om jag räknar kalorier, och som jag nämnt tidigare någon gång så gör jag inte det. Jag tycker inte att mat ska handla om siffror, även om jag ofta hittar mig själv tittandes på innehållsförteckningen på många produkter. Ärligt talat så vet jag inte varför det blivit så, men jag är uppvuxen med en mamma som för allt i livet föraktar E-ämnen (färgämnen och tillsatser), så kanske har det smittat av sig! Men tillbaka till frågan; nej jag räknar inte kalorier, även om jag har lite koll på om något är energirikt eller icke. Jag skulle inte ha tid med det, även om det kanske skulle va intressant att se hur mycket man fick i sig på en dag, men med tanke på hur mycket jag rör på mig så känns det inte som något viktigt att fokusera på. OM jag någon gång skulle göra det, skulle det först och främst inte handla om bantning eller viktminskning. 

Snacking attacking

2013-03-16 @ 16:55:29
Wohooo, bästa mellis någonsin! Går icke att tröttna på; kvarg, bär och nutz, mummmms!

Sunny saturday

2013-03-16 @ 11:56:00
Klättra gör man fan för sällan, med tanke på hur kul det är! Så igår var det vad vi sysselsatte oss med på sista lektionen, innan jag intog helgen med cheatday och första utomhusrundan! Skööön..t att det går att ränna omkring utomhus nu, så att man har nåt att titta på istället för att springa på stället och räkna minut efter minut.. Kvällen ägnade jag åt ännu lite ätande och gladiatorerna med m&m och kussarna! Mysfredag med andra ord!
 
Nu: playtime, ryggattack! 

Act like a lady, lift like a beast

2013-03-14 @ 17:43:36
Hahaha! Let's go work those muscles! 

21 days left until

2013-03-13 @ 22:50:55
Saknar spaninenresan med klassen som en toook, men snart får jag med mig en mycket bra del ifrån resan, till Egypten! Som vi ska njuta..

Helg feelings

2013-03-13 @ 18:20:00
Idag har fröken sett ut såhär! Mina nya dr. denim är såååå sköna, vilket kan bero på att dom är hela.. Haha, men också att jag chansade på en större storlek, så att jag kunnat röra mig i dem redan från början! På tal om nåt helt annat så känns det som jag redan har tagit helg, då jag gjorde veckans värsta (läs: matteprov) idag och det ändå gick ganska helt ok. Helg betyder ont i musklerna, så nu sitter jag och lyssnar på bodypump-låtar; Vi snackar damphumör! Eftersom början på veckan fick planeras om när bacillerna flyttade in hos mig så ska det bli såååååå skönt att få döda imorgonkväll. 
 
Klockan fick jag av min alldeles underbara bästis, Hanna och hennes päron! Den har suttit på sen jag fick den i fredags, och det enda som behöver en justering är veckodagen, så den måste jag fixa till i helgen. Som sagt; jag fick så sjukt mycket fint i helgen och om jag skulle visa upp allt här skulle det ta år med all beskrivning som jag vill ge, men jag antar att det kommer hoppa in lite hursom! 
Nu måste jag ta mig igenom lite teori, innan jag ska gå och andas en stund. Ha det gött alla yogisar! 

18

2013-03-12 @ 15:24:00
ÅÅÅÅH vilken toppenhelg jag haft! Jag har så underbara människor runt omkring mig, och det är svårt att visa sin uppskattning hela tiden! Men GUD vad allihop är underbara!! Jag är såååå nöjd över mitt firande och jag har fått jättemycket fint! Mitt nittonde år kunde fasen inte ha startat bättre! Tack till alla som tagit del av min helg, ni är guld värda ♥ Och ett ännu större tack till mina underbara föräldrar som alltid är så jävla bäst! Det går liksom inte att beskriva den kärlek jag känner för dem, och hela helgen har för mig varit ett enda kärlekskalas och jag har blivit överööööst av omtanke och glädje. För varje liten present jag öppnat har jag blivit så rörd att jag skämts, men gråta bör man, annars sprängs man! 

Mixtape

2013-03-12 @ 15:04:00
Såhär har min dag sett ut än så länge. Startade upp med en morgonpromenad efter frulle och fixade lite ärenden i stan, innan jag tog mig till actic för bröst och axlar. De två sista bilderna är postworkout-lunch när inspirationen och orken inte fanns att göra nåt roligare! + ett knäcke som inte fick va med på bilden, heeeh. Knäckoman som jag är så sitter jag nu och trånar efter ytterligare sjutton stycken eller nåt, men nån måtta får det va! Är sjukt tagg på middagen som jag ska bistå med senare!
 
Har studiedag och kroppen känns faktiskt relativt återställd, så energi finns det så det räcker och blir över, äntligen!! Började faktiskt bli lite orolig över att mitt vardagsdamp försvunnit... MEN nu ska jag dyka ner i ekvationer och grafer, för imorgon väntar ett matteprov som jag absolut kommer klara av, haha! Inte. 

Hata måndag

2013-03-11 @ 22:34:38
Sorri för usel uppdatering, men jag har mina skäl! Helgen blev en fest och gårdagen spenderade jag sovandes i soffan. Skojar inte när jag var vaken i två timmar igår! Heeeh, idag är jag typ sjuk och ryggen har ballat ur som vanligt. Så lägligt är det med en studiedag imorgon, så jag kan ta ikapp lite och fixa ärenden! 
Suttit med en idrottsuppgift heeeela kvällen, och som vanligt tröttnar jag efter sen stund och vad passar då bättre än morotsposing? 

Liten har blivit stor

2013-03-09 @ 04:04:00
Då, torsdag kl.04:04 49cm. Nu, lördag klockan 04:04 169. 

Doin' it again

2013-03-07 @ 18:24:46
Vi tart i ordning: 1. Gårdagens omelettmiddag innan jag tog tag i min överkonsumtion av knäckebröd, som sker ungefär en gång i månaden. Då snackar vi inte tre knäckebröd eller nåt sånt fjantigt. Vi snackar snarare runt sju, åtta stycken med ett bra lager bregott på, alltså mums! 2. Halva dagens frukost fick bli knäckebröd, för omväxlingens skull, haha. Rostade valnötter igår, och det är tamefan troligtvis det bästa jag gjort på århundraden! Det blir mitt nya godis, nu när jag ska tänka på vad jag stoppar i mig - gott och nyttigt (med måtta, men det ordet finns inte i mitt vokabulär). 3. Middagsbild från idag när jag blev sådär velig som man blir. Därför fick det bli lite av varje! Kvarg och bär bredvid. Det är den förmånen man får med att bo ensam: äta vad man vill när man vill! 
 
Nu kör jag på en repris: celsius och kaffe! Jag kan behöva ett koffeinöverskott eftersom två pass väntar på mig nu! HEJ

Celsius

2013-03-05 @ 20:48:28
Matmatmat! Dagens middag på bilden ovan, när jag kommit hem efter en lång skoldag och magen skrek efter mat. Börjar inse att mat inte är sådär jättsvårt, att det liksom inte behöver va hur komplicerat som helst för att att det ska bli gott, så det är något som blir roligare och roligare för varje dag! Snabbt och gott idag fick bli ugnslagad torsk med wookgrönsaker - alltihop i en bytta i ugnen tills det såg bra ut - och avokado. Efter det gav jag mig på energibomben på den andra bilden. Eller energi och energi, KOFFEINbomb är ett bättre ord. Haha, jag tänkte inte på att Celsius faktiskt innehåller så mycket koffein, så jag tog en kopp kaffe också, för att piggna till inför backattacken. Inte världens bästa kombo, då jag började skaka och armarna bara vek sig av kicken!! Därför blev passet ännu jobbigare att genomföra, men gick det gjorde det med lite kämparglöd! 
 
Jag rekommenderar dock Celsius, både pga att att det är sjukt gott OCH att koffeinet och vitaminerna piggar upp. Det är å andra sidan inget tvång att dricka den innan ett pass, utan man kan känna efter och ta den när som under dagen för att få en extra kick! Priset är tyvärr ganska högt (precis som allt annat energigivande och nyttig mat) men det handlar väl också mycket om vad man prioriterar... Vilken tur då att det absolut inte är något måste! 

Vecka 10, 2013

2013-03-04 @ 11:38:57
Bild från tidigare imorse, innan jag tog mig till skolan för en första lektion i trängskläder för att efter det ta en snabb sväng förbi actic. Blev så himla sugen på kondition igår när jag skulle sova, så jag tyckte att det var bra att ta tillfället i akt, jag som i vanliga fall inte tycker att det är speciellt kul! Självklart var jag inte lika sugen på det imorse när jag vaknade, men när jag bestämt mig för att gå raka vägen hem kunde jag inte låta bli att åka dit för att se vilken energi jag hade, haha! Totalt körd i benen sen igår, så det fick bara bli lite snabb löpning och diverse andra övningar (läs: en bålövning och en röv). Har ett bodypump-pass som väntar på mig ikväll, så tog det lugnt. Hursom så var det inte vad jag ville skriva om nu, utan det var att jag gjorde mig själv stolt när jag gjorde som jag sagt och inte blev sådär lat, som är så lätt att bli!
 
Nu vill jag ha helg. Det är inte nån vanlig sådan som väntar, utan jag ska få spendera den med de bästa jag vet. Fredag blir en riiiiktigt kort dag i skolan innan jag ska få träffa min lille Simba, Smillan, Sötisboll, call her what you want, och spendera kvällen med släkten. Det är tänkt att vi ska fira min 18årsdag som egentligen inte infaller förren på lördag, men den dagen kommer jag att ägna åt lite andra grejer! Great! 
 

Foodlove

2013-03-03 @ 20:26:00
På tal om mattips - här har vi något jag inte klarar mig utan! Kvarg, fun light och bär är nog det bästa jag vet (just nu). Godare än godis!! Just nu är jag inne i en jordgubbsperiod så snart har jag förätit mig (kan man det?!?!) på det och återgår antagligen till mina standardhallon. Nåt för dig som inte testat än! Så gaaaalet gott, mums! OCH proteinrikt!

Throwback sunday

2013-03-03 @ 15:08:49
Satan vad jag kan fastna i arkivet ibland! Kan sitta i flera timmar och kolla tillbaka på mina nästan tre år på den här bloggen. Sitta och bara le åt alla minnen med de jag tycker om mest av allt på hela jorden! Jag blir såååå glad! Det är en av alla galet bra saker med bloggandet - både att kunna se tillbaka och minnas allt som då kändes jobbigt, och inse att man faktiskt tog sig igenom allt med huvudet högt, men självklart också allt som var så himla bra då. Det som alltid kommer att vara bra! 
Och gud, vilket roligt år 2012 var! Det är inte alltid lika lätt att ha den distansen från sitt eget liv, och att kunna se det när man är mitt inne i smeten. Det är vad jag uppskattar med att tiden går. Minnen består ♥
 
 

Sol sol sol

2013-03-03 @ 13:27:53
Efter två dagars vila från gymet kokade jag nästan över av energi när jag gick till actic förut. Det är en ganska bra metod det här med vilodagar för att få upp motivationen, men å andra sidan tycker jag mer om att sprida ut dom! Så tillsammans med vasaloppsåkarna på teven tog jag mig igenom en tolftedel av deras dagsarbete, men det räckte för mig. Solen skiner och visst ger den sin del i energiförådet idag! Sååå skönt att kunna promenera hem i solen utan vantar, wohoo! Utöver allt detta försvinner också snön sakta men säkert, och jag hoppas för allt i världen att den inte har planer på att komma tillbaka de närmaste tio månaderna! (Håll tummarna!) 

Superwoman for one night

2013-03-01 @ 15:24:45
Ikväll står det fest på chemat, och då i Ankarsrum. Temat är Disney och jag förväntar mig allt annat än välstädade fina prinsessor!
Jag ska rädda världen i rosa hår och kalsonger!

Mug-protein-chocolate cake

2013-03-01 @ 15:06:00
Fick lite förfrågningar på kosttips i samma kommentar som handlade om övningarna, så jag tänkte att jag kunde bjuda på receptet till den proteinchokladkaka som jag brukar föräta mig på när sötsuget sätter in! I vanliga fall brukar jag förespråka riktig mat, men den här är förvånandsvärt god, tycker jag! Allt du behöver är egentligen en mugg och en micro (på bilden är kakan dock gjord i en djup tallrik). Dessutom går den att göra på mindre än en minut - äkta snabbmat! Som ni ser på namnet så kanske detta mest berör er som använder något slags proteinpulver och i detta fall med chokladsmak.
 
Blanda en skopa (ungefär 30g) proteinpulver med hur mycket kakao du känner att du vill ha (jag brukar ta runt tre teskedar). Häll i ungefär ett kryddmått bakpulvet och rör om igen. Om du vill tillsätter du några nypor havregryn (extra fiber) men det är inget egentligen nödvändigt. Häll sen i 1/2 dl vatten och rör om tills det blir en smet/sås och ställ in i micron på full effekt i en halv minut, om ens det. Man får prova sig fram, eftersom det inte är gott med en torr kaka, haha. Till brukar jag ha kvarg och tinade jordgubbar, mums!  Räknar inte kalorier så för den som vill ha reda på mängden i just den här kakan får ni räkna ut det själva :)
 
Kommer antagligen att fortsätta posta matinlägg, men då lite mer som inspiration för er och mig själv! Alltså inte alltid recept, eftersom det jag lagar sällan är speciellt komplicerat - det mesta går att räkna ut med hjälp av bilderna. 
 
 
RSS 2.0