Fredagslyx

2014-02-28 @ 08:57:00
Eftersom jag inte börjar förren klockan tolv, och jag inte har ro att ligga kvar i sängen ("fånga dagen" typ) när Gustav går upp varje morgon, passade jag på att åka förbi affären på vägen hem. Det enda jag skulle ha var en halloumiost till fredagslunchen som jag planerade i mitt lilla huvud, men av nån underlig anledning hamnar det alltid några extravaror i min påse... Idag lyckades jag komma ut med ett kvitto på över 150kr, och sist jag kollade kostade osten runt 30-lappen. Här ovan har vi i alla fall två av favoriterna i fredagens gottepåse från Willys - Renée Voltaire's hampachoklad 70 % och ganska självklart halloumiosten
 
 
Renée Voltaire AB startades 2005, i ledning av Maria Renée Voltaire, med syftet att producera och sälja hälsosamma och nyskapande matprodukter. På senare år har företaget slagit igenom stort med uttryck som rawfood, juicing och eko
(Läs mer här)
 
 

10:36

2014-02-27 @ 10:39:02
Tro det eller ej, men jag kan va söt om jag vill! Idag är en sötdag, så jag drog på mig lilla volangtröjan, tillsammans med mina två svarta, trogna doktorer - dr. denim + dr. martens. Perfa! 
 
 
Ska alldeles strax fixa iordning lite lunch innan jag trampar upp till skolan för ett handledarmöte och två lektioner. Någonstans däremellan ska vi även försöka få lite gymnasiearbete gjort och sen trampar jag vidare till Gustens mormor för middag med hela tjocka släkten! Ska försöka beta av ett benpass med Hanna ikväll också. Efektivitet!
 

Jordnötssmöret

2014-02-27 @ 09:13:00
Fick en fråga om vilket jordnötssmör jag använder mig av. 
 
Svaret på den frågan är Green Choice Ekologiskt jordnötssmör, just nu creamy. Det är ett KRAVmärkt nötsmör, vilket innebär att hela proceduren med odling, producering och hela vägen till och med paketering är noga kontrollerad och godkänd. UItan detta godkännande kan inte varan säljas som ekologisk och KRAVmärkt. Kontroller sker både anmäla och oanmälda, och utförs i alla fall av utomstående certifieringsföretag, och alltså inte av KRAV själva. Läs som vad som krävs för en KRAVmärkning här!
 
 
Precis som vi vet sen tidigare; varor med färre tillsatser är bättre alternativ till dem som är fullproppade med E-ämnen och fötjockningsmedel (t.ex) för att göra smak, konsistens och hela varan mer tilltalande. Här har vi ett gymt exempel på detta:
I jämförelse med t.ex. Skippy's jordnötssmör, som innhåller tillsatser som både socker och helt onödiga ytterligare växtoljor (i det här fallet soja), får vi genom Green Choice ett nötsmör baserat på endast rostade jordnötter och havssalt. Jordnötsinnehållet hos både Green Choice och andra hälsokostmärken ligger runt 99,nånting %, och i mitt fall 99,3. Skippy innehåller 73 % nötter och resten är socker, vegetabilisk olja, lite salt och härdat vegetabiliskt fett (kan ta upp varför jag uppmärksammat härdat fett i ytterligare inlägg om någon skulle vara intresserad). Dessutom fullkomligt krossar de ekologiska alternativen allt motstånd i proteinhalt, då det i det här fallet skiljer hela 6,6g/100gram smör. Kolhydratmängden ligger även den högre i de ekologiska varianterna, MEN även här snackar vi olika kolhydrater (Skippy; socker vs. Eko; nötter)! Nötter innehåller helt perfekta kolhydrater, fina fetter och bra protein, och framförallt en fin näring! Vad mer kan man säga? 
 
- Mer ekovaror och nötsmör åt folket! 

Morgonstund

2014-02-27 @ 08:27:00
Morgongröten med kokoskesokvarg och jordnötssmet. Till det kaffe med mjölk. 
 
Gröten:
Koka upp önskad mängd havregryn (eller annat gryn om så önskas), salt och linfrön (helst krossade) till en grötig konsistens. Tillsätt ett ägg (eller 1 äggvita) och rör hastigt för att inte få klumpar av ägget. Koka lite till för att få till den konsistens du vill ha på gröten.
 
Kokos-keso-kvarg:
Blanda någon matsked koksmjölk med lika delar keso och kvarg i en liten skål. Smaka av med sötning (jag använder agavesirap).
 
Jordnötssmet:
Blanda en rejäl sked jordnötssmör med lite mjölk i taget till en önskad kosistens - jag brukar köra dubbla måttet mjölk mot jordnötssmör. Blanda till sist i lite havssalt. 
 
Lägg till sist upp i lager på en fin tallrik och välj varje tugga med omsrog, mums! 
 
 
-Självklart går även detta recept att variera på alla möjliga vis. Idag valde jag en lite mer avskalad variant, om man ser till alla möjligheter som finns och hur fräscht och framförallt fint det blir om man lägger till lite frukt och bär! Det går även att blanda i, i princip, vad man vill i gröten för att smaksätta även den - banan, kanel, hallon, kokos, vanilj osv, osv.
-Kokoskesokvargen går att utesluta kokos i, om man så önskar och blandar då bara keso + kvarg och sötar av med den sötning som önskas, men det blir hur bra som helst med bara vaniljpulver (även det lite sött i smaken). Också här kan man ha i olika kryddor.
-Jordnötssmeten är perfekt precis som den är, såvida man inte tycker mer om jordnötssmöret som det är! Mjölken gör jordnötssmöret sådär lent, mjukt och kletigt - Smaklökarna fullkomligt ljublar! 
 

Smaklig måltid!

Kvällismellis

2014-02-26 @ 22:09:00
Alltså, jag bara äter och äter! MEN med gott samvete, punkt. 
 
Idag (precis som många andra dagar) har det varit en kokosdag. Sjukt mycket kokos! Så varför inte avsluta dagen i samma stil? Kvarg med lightdryck jordgubb - smakar som jordgubbsgrädde! - kokoskeso och jordnötssmet. Jag dog gottedöden, heeeeelt gulitfree, och jag har dessutom precis varit på en föreläsning och återigen blivit övertygad om jordnötssmörets superegenskaper!
 
Nötter överlag är en helt toppen näringskälla, innehållande alla våra tre makronutrienter (fett, kolhydrater och protein)! Självklart är det dessutom bra kolhydrater och fett vi pratar om. Smöret är såklart, precis som nötter, väldigt energirikt (högt energivärde, eller kaloririkt om man föredrar att prata i kalorier), men eftersom den energi vi får i oss genom nötter och nötsmör är BRA energi (näring), som kroppen fullkomligt jublar över att få jobba med, kan den som dessutom är aktiv och rör på sig med fördel inkludera detta i sin vardagliga kost. Alltså vill jag uppmana alla att sluta tänka kalorier som kalorier, eller energi som energi. Kalorier är, för allt för många människor idag, ett ord som ger rysningar. Kalorier är idag nåt som satan uppfunnit, något vi ska avstå ifrån, men vad man då glömmer är att dessa små jävlar faktiskt är våra allra bästa vänner. Faktiskt. Kalorier är energi och näring och dessa ord är ju precis vad vi vill åt?
Tänk om, tänk rätt! 
 
 
 

2014-02-26

2014-02-26 @ 15:21:00
 
Idag är det pannkaksonsdag och vad passar då bättre än att piffa till dessa godingar med kokos, kokos och lite till kokos? Dagens lunch blev alltså; kokospannkakor med kokoskesokvarg (josefines tips), lite extra kokos och några små hallon för bildens skull! Och mjölk för den nyfikne.
 
Min snabbmiddag som jag precis slängde i mig består av grötarnas gröt, som jag dessvärre inte äter så pass ofta som jag kanske skulle vilja. Vi snackar om kaseingröt vilket är likamed dyrt. Kasein är ett protein som tas upp långsamt i kroppen, och som gör att gröten blir sådär stampig och kladdig i konsistensen, nästan som en kaksmet. Jag använder alltid kasein med vaniljsmak (från mmsports) och tillsätter massa kanel, vilket resulterar i en kanelbulle i tallrik! Det är så sinnesstört gott och topping går att variera i all oändlighet - naturell kvarg, kesokvarg, bara keso, jordnötssmörsmet, frukt, mjölk... Ja, ni förstår vinken. Anledningen till att jag slängt i mig gröten är att det helt plötsligt dök upp ett litet hål i schemat där jag och Linnea bestämde oss för att dra av ett pass nere på tr1. Och det här med mat - självklart bör man äta nåt annat, mer varierat till middag, men finns inte tiden får man göra det bästa av situationen! Jag brukar sträva efter i alla fall en riktig måltid/dag, minst (eftersom jag tycker om frukostmat så mycket mer) och idag har jag ju i alla fall ätit mina paniksar!
 
Haha, herregud.
 

Djupdyk matpåsen

2014-02-26 @ 10:33:00
I förrgår var det dagen innan löning, vilket betydde gröt och kaffe utan mjölk igår. Fick blanda ut kvargen med fil också, blää, men så går det när inte tiden räcker till! Idag har Jolina matshoppat, och såhär brukar min påse för de mesta se ut när jag får fria händer. Vad som brukar skilja sig är kokos- och havremjölk, som brukar pendla mellan olika sorters nötmmjölk och havrebas + havregryn när det är knapert.
 
Jag är en riktigt foodaholic, faktiskt. Jag väljer hellre att gå i mataffären och hitta nytt gott framför att köra en kläd-shoppingrunda, oavsett om det är här i stan eller någon annanstans.. Det säger väl ganska mycket om mina intressen, plus att jag mycket hellre hänger i träningskläder och liknande affärer framför att ha på mig "vanliga" kläder och köpa jeans eller söta toppar. Det är ungefär lika kul som att köpa strumpor eller betala räkningar. Skittråkigt. Tycker helt enkelt att jag passa bättre i nersvettade träningskläder och trivs fantastiskt bra så! 
 
 

2014-02-25

2014-02-25 @ 13:55:00
Det är tisdag och löning. Frukosten fick bli utan mjölk imorse. Det funkar i krig det också, men hoppas det finns imorgon. Eftersom det var vår igår, ville Jolina så innerligt att det skulle vara det idag också, så conversen och ljusa skjortan åkte på trots grått och kallt väder. Nu sitter jag här med trippla tröjor och blå/vita händer och försöker fibrilt få upp lite värme. Funkade varken med lmat eller kaffe, så jag tänker att jag svänger förbi actic och tar mig an några tramp på en crosstrainer för att få igång lite kroppscirkulation. Ikväll värdar jag nere på Tv1, så här blir det tomt!
 
So long,
 
 
 
 

11:59

2014-02-24 @ 11:59:00
Lunchen är nere och jag har precis hällt upp dagens första köpp. Inget kaffe är som dagens första! Lunchen blev som planerat sallad. Slängde i lite av varje då det var just vad vi hade i kylen såhär dagarna innan löning, lite av varje. Drog en säkert kort eftersom ägg, avokado och räkor i princip är omöjligt att misslyckas med, och mums vilken måndagslunch! Lite annat gott på tallriken är äpple (någon djävulskt god sort, måste kolla etiketten), soltorkade tomater, gurka och rostade solrosfrön. 
 

Måndagsmorgon

2014-02-24 @ 10:10:00
Dagens frullelelele - gröt med äpple, jordnötssmör och mandelmjölk. Te. 
 
Eftersom jag igår kväll under min skåpsrensning drog i mig bl.a. halva jordnötssmörsburken, bokstavligt, så känner jag mig som en sjöko idag. Man lär sig av sina misstag och idag var det extra gott med gröt. Om möjligt blir det ännu godare med en sallad till lunch. 
 
 
Har varit iväg på min första lektion, träningslära, och nu ska jag läsa några kapitel i min lilla bok innan en sista lektion tar fart. I eftermiddag står gymnasiearbete på schemat, och efter det lite bp. Jag uppskattar verkligen mina mjukismåndagar framför ett schema med rivstart och tokstress första dagen på en ny vecka. Tack för det!
 

Söndagsmiddag för två

2014-02-23 @ 17:50:00
Hejdade mig och knäppte en bild på tallriken, som innehåller mammas och min söndagsmiddag. Precis som många andra söndagar så blev det söndagsstek och till det potatiskaka. Sen får ni en bild från gårdagens häng med skivstänger och vikter också, bara för att. 
 
Resterande del av kvällen hade jag tänkt ploga mig igenom plugget som jag så oerhört smidigt har skjutit upp hela min lediga vecka. Jag har ju faktiskt inte haft tid... Hatar när det händer. 

2014-02-23

2014-02-23 @ 14:32:00
Solig söndag idag! Våren känns närmare och närmare för varje dag som går, vilket jag absolut inte har något emot. Fick jag bestämma så skulle vi ha vår och sommar jämt. Kanske lite höst också för the cosyness, men inte mer. 
 
 
Igårkväll lagade Gustav och jag en toppengod risotto (vi börjar bli proffs på det), som vi åt tillsammans med ugnsstekta kycklingfiléer, halloumi och en sallad. Alltså halloumi - denna salta, gummiaktiga läckerbit! Det är min största kärlek, efter Gustav, och går att ha till precis allt. I sallad, som ersättare till kött för den som av någon anledning inte äter det, som ett enkelt tilltugg, brevid en soppa, till grillkvällarna och till och med som godis! Vilken tur för mig att Gustav är precis lika kär som jag, så att vi i alla fall ganska ofta ser till att få tag på en till helgmiddagarna (extra allt). Dock kommer vi nu till det tråkiga med mina fina, exklusiva middagar - min glupskhelt. Självklart hann jag vräka i mig hela denna underbara skapelse innan tanken på att ta en bild slog mig. Det är så jäkla typiskt mig, att tro att nån ska komma och ta maten om jag inte så snabbt som möjligt får i mig den. Likadant är det med godis, och därav får ni heller ingen bild på det. Sket förresten i B&J-glassarna och nöjde mig med naturgodiset, vilket jag lite senare på kvällen insåg kan ha varit mitt bästa beslut någonsin. 
 
Idag har jag för det mesta promenerat. Promenerat hem från Gustav, förbi pappsen, ner till stan för att hämta mina kvarlämnade skor på Träningsvärk1 och hem igen för mellanmålet ovan. Under mango, äpple, kokos och sötmandel ligger kvargen, och i stora koppen finns en massa te. Gott för magen och gott för humöret med solljus och promenader. Vilodagar ger mig spelet, men är viktiga dem med! Idag laddar jag energi inför en ny vecka med skola, arbete och träning. Höga föväntningar på nästa lördag, då en middag med stålbrudarna är inplanerad! 
 
 
Ha en solig söndag!
 

2014-02-22

2014-02-22 @ 17:00:00
Födelsedagsfirandet blev som alltid hur mysigt som helst med god mat och tårta, godis och kakor i all oändlighet. Trots bara ett ljus på tårtan var den suveränt god och 15åringen helnöjd med en ny moppe allt därtill - nu önskar vi bara lycka till med körkortet!
 
Halva lördagen har gått och jag har hunnit med både att vakna i jordens bästa famn, jag har ätit en långsam och stor frukost i soffan, kollat på OS halva förmiddagen, såsat runt i min stora t-shirt lite till och betat av ett bp-pass för lite extra ensamtid nere på träningsvärk1. Nu är jag hemma en sväng och har precis fått i mig ett kilo kvarg tillsammans med en liter jordnötssmör (nästan), mums! 
 
Kvällen ser ut att bli lugn, med sen middag (eftersom livet i detalj planeras efter sportsändningar och OS-matcher hos herr Söderkvist) och lördagsmys. Åh vad jag tycker om helger som den här - fredagsmys, lördagsfys, lördagsmys och söndagsmys. Naturgodis räknas också in med hög prio, men idag vill jag testa nya B&J'sarna! Problemet ligger dock i att jag inte kommer kunna bestämma mig för vilken av de tre smakerna jag ska ha, så det slutar högst troligt med att jag kommer ut från seveneleven med en av varje. Vad som sen bör tilläggas är att Gustav inte äter glass (hjärndöd, jag vet) så där kommer jag sitta ikväll med ett och ett halvt kilo glass, ensam. Chansen finns att jag håller mig på avstånd från glassen och går på säkra kort även ikväll - yoghurt- och chokladkokostoppar, yoghurtjordgubbar och två ton smaksatta nötter. Prima skinka! 
 
 

Bounce

2014-02-21 @ 16:09:00
Bouncebollen! Helt fenomenal (glutenfri) liten boll fylld av godsaker, men ack så tråkigt dyr. Jag hann i alla fall packa på mig ett gäng innan damen på Life, här i stan, insåg att hon tagit halva priset jämfört med vad de små rackarna säljs för i övriga delar av landet. Otur för mig. Peanut och Coconut Macadamia är de två smaker jag testat och tycker att båda är solklara tiopoängare! Slängde i mig en efter mitt efter-bröst-triceps-mellanmål förut, så nu håller jag mig längre än vad jag bör. Är bortbjudna till kusinen på födelsedagsfirande, så egentligen skulle jag kanske ha sparat lite plats åt vad som komma skall! 
 
Nu är jag alldeles tokigt sen så jag får lägga på ett par remmar!
Ha en skön eftermiddag och kväll, gott folk!
 
 

Vem är Jolina

2014-02-20 @ 21:40:00
Eftersom jag kände att mitt förra inlägg som beskriver Jolina inte längre är så aktuellt, varken till utseende eller beteende tänkte jag att ett nytt kunde vara en god idé!
   
Jolina är inne på sitt 19e jordsnurr (fyller 9e mars) och bor i den lilla sommarstaden Västervik, och hur klyschigt det än låter så är sommaren i viken faktiskt bäst. Resten av året skulle vi lika gärna kunna kasta i sjön. Hursomhaver! 
Jag går just nu sista terminen i skolan (ever typ) och läser på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. Mycket psykologi, ledarskap och kommunikation osv. Tycker att människan är en intressant varelse, och vill därför jobba med denna art på ett eller annat sätt i framtiden. MEN FÖRST vill jag ut och se världen. Planen (i mitt lilla huvud) är en höst/vinter i grannlandet för att tjäna en rejäl kosing och att sen kunna ta sig till varmare breddgrader och få testa på allt vad diverse land har att erbjuda. Mest sugen är jag på Australien, men hoppas även på lite Asien också. 
 
När jag inte går i skolan är jag på gymet. Punkt typ. Har en mamma, en pappa och en bror som jag alla värderar högre än nåt annat. Jag har väldigt öppen och en god relation till dem alla, men bor för det mesta hos min lilla mor. Jag har en pojkvän också. Han heter Gustav och är den snällaste människa jag någonsin träffat. Han är den som kan göra mig mest arg på hela jordklotet, men också den som gör mig gladast. Så jag antar att det väger upp för varann... 
 
I bloggen kommer jag hädanefter att skriva om precis vad som faller mig in, men antagligen om vad jag styr med om dagarna, lite tips här och var och kanske ett eller annat recept! 
 
 
Välkommen!
 
 
 
 
 
 

Tips!

2014-02-20 @ 18:35:00
Idag vill jag tipsa alla om Alpro Almond milk! En i serien av nötmjölker som bl.a. Alpro gör. Ett helt toppen komplement till den vanliga mjölken som för vissa (mig själv) blir lite tråkig i längden, och kan dessutom drickas av alla - vegan som laktosintolerant eller bara känslig. Eller ännu bättre; för att den är så god. Smaken är lite sötare än vanlig mjölk och känns dessutom varm på nåt mysigt vis, och sist men inte minst den lilla smaken av mandel! Mums! Mandelmjölk och jordnötssmör built this body... 
Jag använder den oftast till gröten, som då får en lite lätt söt smak, men det går självklart att dricka den precis som den är! Toppen är den även i smoothies - avändningsområdet är alltså brett! Den osötade varianten är precis som den låter - osötad, men därmed också lite tråkigare i smaken... 
 
Nu har jag fått på mig mina insvettade kläder, visat er magen och ska hoppa på stålhästen för ett bodypumppass nere på träningsvärk1! Trots min sjuka träningsvärk/stelhet/muskelsmärta så är jag sjukt sugen på att få pumpa lite skivstång! Även detta kan jag tipsa den som inte testat om - en otroligt rolig och tuff träningsform! Jaa, tuff i den mening att man får en sån styrka av att stå tillsammans med ett helt rum fyllt av människor, att pressa sig själv, men även pusha andra till att utvecklas och utvecklas själv. Kalla det vad ni vill, men för mig är det tufft, coolt, what ever, skönt att känna sig stark! 
 
 
 
 
 

15:35

2014-02-20 @ 15:35:00
Idag har Jolina haft sin första riktiga sovmorgon på hela lovet. Skönt bara för att jag fick äran att vakna brevid en extremt handsome karl. Nu har jag varit iväg och köpt soffa med tillbehör till min andra (tredje?) familj och ska försöka lista ut nåt gott laga till middag... Men innan jag gör nåt annat ska jag ploga mig igenom ett par sidor i "måste-läsa-klart-under-lovet-boken". Hinka kaffe också. 
 
Senare ska jag pumpa body nere på träningsvärk1. Det är dagens positiva. 
 
 
 
 
 

13:43

2014-02-19 @ 13:43:00
Celsius. Detta energiknippe som hjälper till att pigga upp och hålla så många på fötter de dagar, då det inte är lika självklart att ta sig till gymet levande... Trots detta anser jag det vara 20-25kr relativt rakt i sjön, såvida man inte är ekonomiskt oberoende (typ) och inte bryr sig om vart pengarna hamnar. Jag tror att det mesta sitter i vårt eget huvud, trots koffeinhalt och vitaminmängd upp i skyarna. Därför försöker jag att använda mig av saker nära till hands för att få energi och viljekraft till att orka med vad det nu är som ska göras. Dessutom tycker jag att det är betydligt mycket bättre att äta för energins skull, och inte hälla i sig tomma kalorier, som trots allt ändå inte gör någon skillnad i sluändan. Nu har jag haft två stycken i kylen i fyra veckor för att jag en lördag unnade mig att köpa dem. Det var ju så länga sen sist...  
Hursomhaver så har jag inte förmått mig att öppna någon av dem, eftersom jag velat vänta till "speciella" tillfällen att hälla i mig dessa pengar - "Typ på fredag, lördag eller kanske tillochmed nästa, eller nästa fredag". Trots den här inställningen har jag inte riktigt kunnat hitta de där "speciella" fredagarna eller lördagarna, och valde därför idag att göra slut på lidandet. En liten extra kick fick jag ju i alla fall till förmiddagsbenmoset, men den var ju inte ens lika god som jag mindes den. 
 
Till lunch slängde jag ihop halvt av gårdagens rester, då jag gjorde vietnamesiskt kryddad kyckling i baguette, med morots- och rättikssallad och hemmagjord chilisås. Detta serverades sen i baguett, men eftersom jag inte är baguetternas största fan valde jag idag att modifiera det hela! Kycklingen blev såååå god! 
 
 
Kul att få lite gensvar på det förra inlägget så snabbt förresten! Jag ska kolla över vad jag kan hitta på gällande träning, min vardag och recept.  
 
Snart kommer Maja och Hanna, så jag ska sätta igång min bästa vän, kaffebryggaren, och lägga fram alla dessa hundrasjuttioelvatusen papper och böcker som vi har att hålla reda på. 
 

2014-02-19

2014-02-19 @ 09:27:41
 
God onsdag! Idag ringde min inre väckarklocka redan vid halv åtta, men jag kunde inte tillåta mig att gå upp innan mamma gått till jobbet. Därför fick jag fint ligga kvar och hungra till ordentligt en halvtimma. Nu har jag fått i mig mitt favvomål (gröt, kesokvarg och jordnötssmör + den obligatoriska köppen) och ska försöka få tag på lite energi, eftersom tanken var ett benpass på actic på förmiddagen. Den tanken skrämmer mig lite just nu. 
 
Igår fick jag inte alls vad jag ville gjort, så idag har jag lite av det att ta igen. Först på priolistan står i alla fall ett möte med Maja och Hanna för fortsatt jobb med gymnasiearbetet. 
 
Alltså, sen har jag lite svårt att begränsa mig. Jag vet inte vad jag vill uppdatera om här, eller - jag vet vad jag vill men jag vet inte hur intressant det är.. SÅ den som känner sig manad, av er 16 unika besökare (inklusive mig själv) under gårdagen, dra iväg en kommentar om det är något som är mer intressant än annat! Jag vet att jag delade med mig av lite övningar sist jag höll på med bloggen, men nu känner jag att det är roligare att i sådana fall tipsa om recept och ätbara ting, eftersom att äta är vad jag gör konstant när jag inte är på träningsvärk1 eller actic. Gustav får lite tid också, men då sover jag mest. 
 
Han kommer mer eller mindre oväntat hem senare ikväll också, så kvällen tänker jag ägna åt att pussa och krama på honom. Vi har ju varit ifrån varandra i nästan en hel vecka liksom!
 
Fortsätt den sköna ledigheten trots äckelväder, och som sagt - hjälp gärna till och säg vad som är roligt att läsa/titta på!
 

Godmorgon!

2014-02-18 @ 09:55:00
Tro det eller ej, men i det här huset sätter man nästan klockan för att få gå upp och äta frukost! 
 

Eftersom jag har ett sovbeteende som en pensionär vaknade jag som vanligt vid åttatiden och kunde då inte ligga med min hungrande mage mer. Fixade till min standardfrulle, som består av gröt med gröt och massa jordnötssmör. Det här med jordnötssmör funderade jag igår på om jag skulle göra ett helt inlägg om. Ett hyllningstal liksom. Det är inte helt omöjligt med tanke på min kärlek till detta underbara, salta och mjuka nötsmör, som  jag dessutom äter (nästan) helt free från guilt! 

Hur som haver så har jag fastnat i serieträsket, likt som allt för många gånger förr. Den här gången gav jag Orange is the New Black en chans och sitter nu ganska fast. Eller, det är i alla fall vad som rullar så länge inte vamp, The Originals eller Pretty Little Liars har släppt några nya avsnitt. 
 
Förmiddagen kommer nu att gå på lågvarv, då jag lovat mig själv att ta tag i lite plugg. Det är böcker som ska läsas igenom, personligheter som ska analyseras och projektarbeten som ska skrivas, läsas och redigeras igen. Hualigen! Efter lunch (när jag har fått äta igen!!!) någon gång ska jag träffa Hanna och köra igenom ryggen och biccarna på actic. 
 
 
Där med önskar jag alla sportlovsfirare en skön dag!
 
 
 
 
 
 

Vi gör ett nytt försök

2014-02-17 @ 21:56:00
Efter vårens egyptenresa blev bloggandet mindre intressant för att uttrycka det enkelt. Nu har det gått nästan ett år och suget efter att dokumentera, skriva och kunna titta tillbaka på min sista vårtermin har kommit tillbaka. Året har varit händelserikt.
Killen ovan kom ganska direkt efter vår hemkomst och rörde till det ordentligt i Jolinas planerade lilla liv. Sen fick hon släppa lite på den kontrollen och roll with it så att säga. Precis dödskär. I veckan har han varit min, och jag hans (såklart), i åtta månader. 
 
Under dessa åtta månader har vi hunnit en hel del; han har hunnit flytta till Norge, därav har jag gått igenom det jobbigaste hejdå'et i mitt liv. Jag har hunnit hälsa på i Norge, säga hejdå en gång till och hej när han utan jobblycka kom hem igen. Det tyckte jag var hur skönt som helst. Inte han lika mycket. Hösten och vintern blev alltså många tusen gånger bättre än planerat (måste sluta planera). Under alla lediga dagar vid jul och nyår fick vi till och med bli sambos på heltid, och bättre än så kunde det ju faktiskt inte bli!
 
Jag har även börjat träna ytterligare lite till och hamnat nere på Träningsvärk1 här i Västervik. Där jobbar jag ideellt och ska utbilda mig till instruktör inom en snar framtid. Sen ska jag gå balen och ta studenten och hejtjoderittan! Det går fort, men det är mycket som ska hinnas med! Därför har jag nu kommit fram till att jag ska börja blogga igen, men framförallt för mig själv. För att kunna titta tillbaka och minnas den här våren!
 
 
 
Ps. Han heter Gustav. 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0