Jordnötssmöret

2014-02-27 @ 09:13:00
Fick en fråga om vilket jordnötssmör jag använder mig av. 
 
Svaret på den frågan är Green Choice Ekologiskt jordnötssmör, just nu creamy. Det är ett KRAVmärkt nötsmör, vilket innebär att hela proceduren med odling, producering och hela vägen till och med paketering är noga kontrollerad och godkänd. UItan detta godkännande kan inte varan säljas som ekologisk och KRAVmärkt. Kontroller sker både anmäla och oanmälda, och utförs i alla fall av utomstående certifieringsföretag, och alltså inte av KRAV själva. Läs som vad som krävs för en KRAVmärkning här!
 
 
Precis som vi vet sen tidigare; varor med färre tillsatser är bättre alternativ till dem som är fullproppade med E-ämnen och fötjockningsmedel (t.ex) för att göra smak, konsistens och hela varan mer tilltalande. Här har vi ett gymt exempel på detta:
I jämförelse med t.ex. Skippy's jordnötssmör, som innhåller tillsatser som både socker och helt onödiga ytterligare växtoljor (i det här fallet soja), får vi genom Green Choice ett nötsmör baserat på endast rostade jordnötter och havssalt. Jordnötsinnehållet hos både Green Choice och andra hälsokostmärken ligger runt 99,nånting %, och i mitt fall 99,3. Skippy innehåller 73 % nötter och resten är socker, vegetabilisk olja, lite salt och härdat vegetabiliskt fett (kan ta upp varför jag uppmärksammat härdat fett i ytterligare inlägg om någon skulle vara intresserad). Dessutom fullkomligt krossar de ekologiska alternativen allt motstånd i proteinhalt, då det i det här fallet skiljer hela 6,6g/100gram smör. Kolhydratmängden ligger även den högre i de ekologiska varianterna, MEN även här snackar vi olika kolhydrater (Skippy; socker vs. Eko; nötter)! Nötter innehåller helt perfekta kolhydrater, fina fetter och bra protein, och framförallt en fin näring! Vad mer kan man säga? 
 
- Mer ekovaror och nötsmör åt folket! 
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0