Morgonstund

2014-02-27 @ 08:27:00
Morgongröten med kokoskesokvarg och jordnötssmet. Till det kaffe med mjölk. 
 
Gröten:
Koka upp önskad mängd havregryn (eller annat gryn om så önskas), salt och linfrön (helst krossade) till en grötig konsistens. Tillsätt ett ägg (eller 1 äggvita) och rör hastigt för att inte få klumpar av ägget. Koka lite till för att få till den konsistens du vill ha på gröten.
 
Kokos-keso-kvarg:
Blanda någon matsked koksmjölk med lika delar keso och kvarg i en liten skål. Smaka av med sötning (jag använder agavesirap).
 
Jordnötssmet:
Blanda en rejäl sked jordnötssmör med lite mjölk i taget till en önskad kosistens - jag brukar köra dubbla måttet mjölk mot jordnötssmör. Blanda till sist i lite havssalt. 
 
Lägg till sist upp i lager på en fin tallrik och välj varje tugga med omsrog, mums! 
 
 
-Självklart går även detta recept att variera på alla möjliga vis. Idag valde jag en lite mer avskalad variant, om man ser till alla möjligheter som finns och hur fräscht och framförallt fint det blir om man lägger till lite frukt och bär! Det går även att blanda i, i princip, vad man vill i gröten för att smaksätta även den - banan, kanel, hallon, kokos, vanilj osv, osv.
-Kokoskesokvargen går att utesluta kokos i, om man så önskar och blandar då bara keso + kvarg och sötar av med den sötning som önskas, men det blir hur bra som helst med bara vaniljpulver (även det lite sött i smaken). Också här kan man ha i olika kryddor.
-Jordnötssmeten är perfekt precis som den är, såvida man inte tycker mer om jordnötssmöret som det är! Mjölken gör jordnötssmöret sådär lent, mjukt och kletigt - Smaklökarna fullkomligt ljublar! 
 

Smaklig måltid!
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0