En delikat chokladboll

2014-03-04 @ 16:52:00
Det här receptet är en gammal favorit för mig, och är även ett bättre alternativ för magen för den som reagerar på dadlar och mycket nötter. Jag själv är väldigt känslig för det och försöker därför vara lite extra försiktig när det gäller just dadelbollar osv. En annan anledning kan vara att man är nötallergiker och då är detta alternativ helt toppen för att få till en god, men nyttig chokladboll!
Den här lilla rackaren smakar precis som delicatobollar, men har betydligt finare näringsämnen än de köpta varianterna! Perfekt blandning mellan kokos och choklad som kan ätas i all oändlighet, mums!
En bättre delicatoboll
4 dl fiberberikade havregryn
1,5 dl kokosolja, fast i rumstemp. (jag använder kung markatta)
2 msk kakao
3 msk starkt kaffe
0,5 dl kokossocker (eller annan sötning, jag använde agave)
kokos till rullning
 
Gör såhär:
Blanda havregrynen med kakaon och värm kokosoljan lite lätt i micron för att få den lite mjukare om så behövs. Häll samman alla ingredienser och mixa till en tjock smet. Ställ in i kylen i ungefär en kvart om den behöver stelna till. Rulla sedan bollar (ca 20 små eller 10 lite större) och doppa dem i kokos om så önskas. Ställ in i kylen ytterligare en liten stund för att få dem lagom hårda. Servera ett gäng med en kopp nybryggt kaffe eller mjölk, NJUT! 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0