Mitt lilla superfrö

2014-03-11 @ 19:44:00
Här har vi det! Superfröet som sägs göra under för både kropp och sinne - chia. Chiafröet innehåller framförallt en stor mängd omega3-fetter, som är en grupp fleromättade fettsyror. Just dessa är essentiella fetter, vilket innebär att de inte kan produceras i vår egen kropp utan måste intas via kosten. Den här sortens fetter är viktiga för att kunna erhålla en god hälsa. Oftast förknippas omega-3 med olika sorters fet fisk som lax, sill, sardin och makrill, vilket beror på att fiskarnas naturliga föda är alger som är rikt på omega-3. Ett litet tips är dock att vara försiktig med den odlade laxen, som inte innehåller omega-3 så länge det inte tillsatts i fodret.
Utöver fet fisk så hittar vi även dessa fetter i bl.a. valnötter, rapsolja och i linfröolja. Så gillar man inte fisk så finns det absolut andra goda alternativ för att få i sig dessa viktiga fettsyror, och här är chia ett praktexempel. Chiafröet krossar allt motstånd i den klassiska fröhyllan! 
 
 
 
Det är inget superfrö för intet! Använd som topping på salladen, fisken eller i müslin, koka med gröten eller gör en pudding av 1del frön + 9delar vätska + smaksättning. Låt svälla över natten/dagen och ät som mellis och toppa med allt gott du hittar i skafferiet! 
Priset är tyvärr väldigt högt för dessa små jäklar, men eftersom man bara använder sig av ungefär 1-2 msk per portion håller alltså en 300gramspåse väldigt länge! Därför anser jag trots allt att det är prisvärt, och har man inte själv 160 kronor att lägga på frön så kan man alltid fylla år och få presentkort av sina fina kompisar! Haha, skämt osido - det är lönar sig i längden. 
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0