Tekakan

2014-05-07 @ 17:19:00
Frågan om recept på tekakorna jag äter ihjäl mig på just nu dök upp, och självklart fixar vi det! Brödet är naturligt glutenfritt med mycket protein och mindre kolisar, och går att förvara i några dagar i kylen alt. frysa in dem, men det lär icke behövas! Topping går precis som alla andra mackor att variera i all oändlighet, men min favvo är helt klart keso och ägg. Avo är också toppen! Dessa små rackare går dessutom hur snabbt som helst att göra och svalnar snabbt för oss ivriga små självar... 
 
6-8 glutenfria tekakor
2 hela ägg + 1 äggvita
3 msk kokosmjöl
5 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
85 g kvarg
100 g yoghurt/fil
salt
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga och tillsätt sen de blöta. Blanda noga så att inga klumpar blir kvar. Låt smeten vila i några minuter innan du med fuktade händer formar 6-8 lika stora tekakor och lägger på en plåt klädd med bakpapper. Grädda sedan i mitten av ugnen i ungefär 12 minuter. Bröden ska inte ha någon färg när du tar ut dem. Låt svalna eller hugg in på direkten! Som sagt - ägg och keso är en killer.
 
 
 
 
0 kommentarer i det här inlägget

Skriv din kommentar nedan:

Namn:
VIP?

E-postadress: (visas ej)


Har du någon blogg?:


Kommentar:


RSS 2.0