Hemmafrapino

2014-05-28 @ 18:36:00
Förra veckan var en smothievecka som hette duga! Dock inte den mjölkiga, mastiga varianten, utan jag hällde i mig den ena isiga, syrliga smothien efter den andra och bara njöt i sommarvärmen. Eftersom den här inte innehåller någon mjölk går det kanon att sörpla den ur fina vinglas, vilken lyx! 
Den här lilla smörjan är inspirerad av en frapino från Espressohouse och är gjord på massa frusna hallon, honungsmelon, färsk mynta (mycket), en skvätt funlight för att få upp smaken och sist men inte minst iskallt vatten. Mixa, smaka av, häll upp och drick upp, mumma!  
 

Tiden springer ifrån mig

2014-05-28 @ 16:26:00
Hemmagjord hummus, minitomater och trädgårdsodlad, färsk basilika på knäcke som en liten del av en av förra veckans alla luncher. Kärlek. 
Träffade min finaste barndomsvän, Ida, förra veckan och hade kaffemys i hamnen. Hon har precis fått två små killingar, så dom åkte vi också ut och tittade på. Det är ju helt makalöst hur ynkliga, och framförallt söta dessa djur kan vara! 
Besökte i fredags Smultronstället för fösta gången i år, och det i sällskap av min allra finaste ögonsten! Mycket lyckad fredagsaktivitet! Krossade förövrigt allt motstånd med vår alldeles egna glasskapelse, mumma vad bra det blev! 
Världens finaste killa packade sedan picknikkorgen och tog mig med ut till havet. Där krängde vi ett kilo räkor och tittade på vad jag tror var årets finaste solnedgång innan myggorna kom med målet att käka upp oss...
Han är tamejfan det bästa som finns! 
Lördagen startades upp med ett härligt bodypump-pass tillammans med Gustav, Albin, Hanna och Steve. Därefter packade vi med oss lunchen och åkte ut för att spendera soltimmarna på Löga. Hur skönt som helst när solen väl ville visa sig, och fint brunbrända avslutade vi på topp med en utekväll i fina sommarvästervik! Hem kom vi inte förren solen gick upp och fåglarna vaknade till liv, men det var bara en härlig känsla. 
Startade söndagen med frukost i sängen som ett desperat försök att få liv i Gustav. Jag lyckades och så trampade vi ut för ytterligare en dag i solen. Gud vilken härlig helg det varit!
Banan/chokladglass fick bli dagens mellis tillsammans med lite chrunch från Renée Voltaire. Frusen banan + en klick kvarg och två steviadroppar (vanilj) i en mixer och in i frysen medan caseinmoussen (chokladsmak) görs! Varva tillsammans med lite crunch i en fin liten skål och toppa med ytterligare lite granola! 
 

 
Vet att jag suger på att uppdatera just nu, men nu ska jag försöka titta in lite oftare. Jag är klar i skolan och det firade jag idag genom att shoppa upp hela lönen! Perfekt... Men det tyckte jag att jag var värd. 
Om tre dagar går jag balen och om sexton dagar står jag och skriker mig hes på ett studentflak. Det är en speciell känsla det här, men gud vad kul det ska bli! 
 

Fredagen

2014-05-19 @ 15:47:40
Det har ekat tomt här under helgen, vilket självklart har en förklaring - en helgkurs inför sommaren, födelsedagsfirande och mysmiddag i stan. Det har helt enkelt inte hunnits med, så ni får två bilder från fredagskvällen nu! Superdupermiddag med tjejerna på Guldkant och en fin solnedgång i hamnen var vad kvällen bjöd på. Efter ett kettlepass såklart! 
 
Nu är jag uppe på upploppet med allt plugg så kommer därför inte att prioriera bloggen i veckan, så sköt om er om vi inte hörs! 
 
 

2014-05-15

2014-05-15 @ 18:18:00
Startade morgonen med en sovmorgon och njöt av en frukost i soffan. Tyvärr var den så ful så ni får en bild på mina fina nygjorda naglar. Pillade ihop lacket under eftermiddagen igår, eftersom det känns som att det är hög tid att börja förbereda sig på alla plan inför balen. Efter den lugna frukoststunden trampade jag upp till actic för att benpass med Linnea! Länge sedan jag körde ett riktigt BENpass, så det satt där det skulle... 
Kom inte ifrån gymet förens efter två timmar, så sent som klockan halv två fick jag dagens lunch och både kropp och knopp ljublade! Stekta vegetables, äggröra, färska minitomater, soltorkade och fetasmul på det - party!
Det är pannkakstorsdag också, så det fick bli middagen i brist på fantasi. Gjorde mina matiga pankisar och toppade med lindahls nya hallonkvarg och keso, hallon, bananslantar, Renée Voltair's chrunch och en rejäl klick jordnötssmör. Gott att titta på, ännu godare att äta! 
 
 
Det här inlägget påminner om hur jag skrev för ett antal år sen... "idag har jag gjort detta, sen dethär, sen gjorde jag det, åkte dit med den och vi åt det..." Haha, men så kan det bli ibland! Nu ska jag läsa lite pedagogik innan jag ska försöka ta mig ut på en PW. 
 
 
 

2014-05-14

2014-05-14 @ 10:46:00
Vändardag och jag kunde inte vara på ett sämre humör... Känslan jag hade i magen när jag slog upp ögonen imorse var gå käpprätt åt helvete. Sånt vägrar jag, så jag åkte upp till maxi och drog igenom affären med målet att testa något nytt mellis. Jag lyckades och kom hem med bl.a. Vitalinea kvarg med fruktsås i botten. Eftersom jag är en riktig sucker för passionsfrukt blev det mitt självklara förstahandsval och jag kunde inte vara gladare! Till detta köpte jag (äntligen) Renée Voltair granolan/crunchen som jag så många gånger stått och stirrat på, men inte köpt p.g.a. priset. Fattiga studentjävel. Dagar som dessa är det dock okej. 
 
Nu ska jag försöka skriva klart ett arbete innan jag åker tillbaka till skolan för en lektion och en eftermiddag fylld av plugg! 
 
 
 

Gasen i botten, vi ses på toppen

2014-05-13 @ 17:59:31
Ett stycke lunch är vad jag har att erbjuda idag! Tisdagen har gått i ett och jag har precis satt mig ner och andats två djupa andetag. Kickstartade dagen med ett kortispass på actic för att vakna till liv och gick därefter på dagens två lektioner. Helt stört vad hungrig jag bli när jag inte får äta min lunch på vanlig tid (klockan 11) trots stora mellanmål... Här snackar vi vanemänniska. Hursomhaver! Eftermiddagen har jag spenderat på espresso house, med en stor kopp kaffe och äldsta barndomsvännen. Att träffa vänner är nåt jag gör alldeles för sällan och är nåt jag ska bli bättre på!
 
 
Har precis ätit middag som uppladdning för kvällens kettlepass. Ska hålla i mitt första riktiga pass, nervigt... MEN stört kul! Imorgon är det vändardag och jag förvånas fortfarande över hur fort tiden går. Snart har jag bara en vecka kvar som student och sen är det äntligen min tur att stå där, skrika halsen hes och gråta krokodilglädjetårar. Åh, vad jag längtar! 

Låt barsen ligga!

2014-05-12 @ 14:27:00
Sitter med mellanmålet i handen och superzebran framför ögonen. Sista lektionen för idag är avklarad - sköna måndagar.
 
I mitt tidigare inlägg skrev jag om vilka förväntningar jag har på den kommande veckan. Ytterligare ett litet mål jag har den här veckan är att "bli av med" vardagschokladätandet. Det här söta, chokladiga, men ändock utan vitt raffinerat socker, som likförbannat sätter käppar i hjulet för hjärnkontoret. Jag försöker, som många gånger nämnt, att försöka hålla mig relativt clean från snabba kolisar (såsom vitt socker) i veckorna men utan en tanke på vad som intas under helgen. DOCK: Chokladsmak och "nyttiga" sötsaker triggar hjärnan och jag har märkt att jag har utvecklat ett sockersug efter varje måltid. Tidigare har jag fixat det enkelt med en bar efter typ varje måltid (lunch och middag). Dessutom har mellanmålen ofta bestått av bl.a. en bar (med "choklad" i). Beroenden av alla slag är sällan sunda i längden, varken för hälsan eller plånboken. Därför ska jag försöka komma ifrån mitt sockersug den här veckan. Jag har startat med en liten fälla; kvarg, hallon och kanel. Sött men fräscht, och kanel är förövrigt blodsockersänkande, vilket är helt kanon. Sötningsmedel kan trots allt, i viss mån, påverka blodsockret, trots att det inte ger någon energi.  
Självklart skadar inte en fika eller två i veckan, men vi bör inte vänja oss vid att allt ska smaka sockrig choklad. Fostra dig själv som du skulle uppfostra dina blivande barn. Att allt ska va sött, smaka choklad och godis, oavsett innehåll, ni hör ju? Det låter ju absurt. 
- Ny vecka, nya möjligheter. Och mål.
 
 

Måndag 11:49

2014-05-12 @ 11:49:00
Måndagens nästan oförskämt enkla lunch fick bli en perfekt salt, krämig äggröra och mycket grönt. Röran är mycket enkel och är klar på nolltid; Sätt på en platta på medelvärme. Häll i lite olja (kokosolja ger godast smak tycker jag) i en stekpanna och häll ner tre ägg innan plattan hunnit bli varm. Rör runt äggen så gulorna löses upp, salta och fortsätt röra. Rör tills du får en fin konsistens, jag gillar min lite lösare och krämig. Godaste saltet att ha tillsammans med kokosoljan är helt klart örtsalt, men idag fick havssalt duga. Häll över gojset på en tallrik, upp med favoritsalladen och toppa med lite flingsalt. Top notch! 
 
 
Eftersom det är måndag idag tänkte jag vara lite klyschig och prata om ny vecka, nya möjligheter. Men jag känner faktiskt lite så idag. Den här veckan vill jag ha sol och jag vill känna mig effektiv, äta mycket god mat (konsten att planera) och träna mig trött om kvällarna. Jag vill somna i världens bästa famn och vakna på samma sätt, jag vill ha tid att tänka, planera och agera. Jag vill träffa vänner, dricka kaffe och prata länge. Jag har höga förväntningar på den kommande veckan. 
 
 

Om alla var en veckodag skulle jag vara lördag

2014-05-10 @ 18:12:00
Två av dagens tre (än så länge) mål på bild och båda var helt suveräna! Lördagsfrukost i sängen bestående av overnight oats varvat med hallon toppat med lite extra hallon, mandel, kokosflakes och kanel som toppen över i:et, vid sidan av detta knäcke med äggabägga. Lördagslunch i form av en enorm sallad med bladspenat, jordgubbar och kyckling bland annat. Toppade den gjorde jag med en pestodressing och soltorkade tomater, mumma! 
 
Har varit duktig kicka idag och betade iförmiddags av ett benpass, vilket aaaaaldrig händer en lördag. Man blir helt klart mer effektiv av att få sova och vakna själv, hur hemskt det än låter... Efter rumpmoset slank lunchen lätt ner och jag högg på nytt in i plugghögen - anser nästan att det är lite vuxenpoäng att vara såhär flitig och aktiv en lördag, inte sant? Skjutsat lilla fadern och ska göra mig iordning för en kväll som ännu inte är helt spikad, men en Hanna får jag med mig oavsett om det är middag i stan eller hämtmat och hemmamys! Jobbar mitt sista morgonpass imorgon!!!!!!!!
 
För ovanlighetens skull bjuder jag på en bild på hon som sitter och skriver här var och varannan dag ↑ Lördagsglad och allt! Har till och med bjudit till och har på mig något annat än träningsbrallor (som jag förövrigt hittat massa hål i... i-landsproblem som heter duga) och en nersvettad munkis. 
 
Ha en skön lördagskväll, gott folk
 
 
 

Dä ä lunch

2014-05-09 @ 11:37:59
En jättesallad och min sista tekaka med keso och ägg fick bli dagens lunch efter ett ihop-plocks-pass på actic den här tidiga fredagsmorgonen. Har någon av er testat brödet förresten??
 
Regnat har det gjort hela morgonen och jag vill gå i mina gummistövlar hela dagen. De gula missfärgade (egentligen vita) tilltalar desto mindre och jag kanske ångrar mig. Ska åka upp till skolan och få veckans sista lektioner avklarade innan en fika och middag i stan. Ikväll vilar jag ögonen på musikal tillsammans med mamma. 
 
 
Skön fredag,
 

Mer rå brownie till folket

2014-05-08 @ 17:58:00
Precis sådär lagom sötsalt kombination från dadlar och havssalt tillsammans med en lagom chokladig och nötig smak. Att associera till något sexuellt skulle passa in obehagligt bra här, men inte idag. Idag är det en symfoni i min mun. Mina smaklökar ljublar och applåderar i fullkomlig eufori. 
Nötig rå brownie
100 g ekologiska nötter (blandat går utmärkt, men jag använde mig av sötmandel och valnötter)
60 g färska urkärnade dadlar (drygt 1dl)
20 g nötsmör (ca. 1msk)
10 g raw kakao (ca. 1/2 dl)
1 msk kaffe
1 nypa salt
 
Gör såhär:
Mixa i en matberedare nötterna till en crunchigt mjöl och tillsätt allt förutom kaffe. Mixa tills det hela blir en deg och tillsätt sedan kaffe om du tycker att det behövs och mixa till en jämn deg. Tryck sedan ut skapelsen i en lagom stor form och dela in kakan som du vill ha den (beroende på hur tjocka bitar du vill ha). Jag gjorde dem ganska tunna och fick ut sex bitar i storlek med en normalstor rå bar. Frys sedan in i minst en timma och ät som den är till mellis, efterrätt eller pimpa upp den med vaniljkeso eller kvarg, färska bär och kanske en extra klick av ditt favoritnötsmör? Hursomhelst - ät och njut!
 
 Kaffe och choklad - en störd kombination och ytterst säkert kort alla dagar i veckan! Idag har två av dessa blivit efterrrätt till både lunch och middag. 
 

Torsdagsmorgon

2014-05-08 @ 08:47:00
Inte den vackraste eller heller den bästa skapelse jag gjort, men här är den; chokladkakan som mer blev en fondant och tur var väl det. Toppade gjorde jag med keso + vaniljpulver, lite övertinade hallon och kokosflakes. Tycker inte om att baka med proteinpulver, eftersom konsistensen blir så svampig. Därför ska jag göra lite ändringar i receptet innan jag är nöjd och kan dela med mig av det till er, men smaken var god och det är ju alltid nåt! 
 
 


Jag har startat upp min sovmorgon tidigt eftersom jag har en del förberedelser att göra inför skoldagen. Självklart har jag ju ännu inte dragit igång med detta, utan gett mig på en rå variant på brownie som just i denna stund står på kylning. Morgonbaket är det bästa! Såå idag får det lilla experimentet bli mellis, och blir det bra får ni recept lite senare. 
 
Ha en skön torsdag, snart är det helg! 
 
 

Syskonmiddag

2014-05-07 @ 19:16:00
Brorsan och jag slog på stort och styrde ihop en plock-ihop-middag lite tidigare, mycket lyckat. Tillsammans bjöd vi varandra på en stor sallad med bladspenat, minitomater, purjo och klippta soltorkade tomatos serverat tillsammans med halloumi, kokosstekt kyckling, avo och lite kokt potatis för den hungrige. Efter detta högg jag på en av mina sista double chocolate chunk quests (look att those chunks!!) tillsammans med min plugghög...
 
Double Chocolate Chunk är klart favoriten, så en ny beställning läggs inom kort. Förvigt så kan jag bjussa på en liten bonus för dig som funderar på att lägga din första beställning hos iHerb, förövrigt typ den bästa sidan att beställa massa roliga, ätbara saker ifrån. Fyller du i koden; WMH521 vid din första order har får du $5-$10 rabatt, hur bra?! 
 
 
Sitter i skrivande stund med näsan i ett svenskatal som ska framföras imorgon, så det blir kvällens sysselsättning. Förutom detta sitter jag och är lite ivrig över tanken på att baka en ny chokladkaka till kvällis. Blir den bra kommer receptet, men måste testa först! To be continued... 
 
 

Tekakan

2014-05-07 @ 17:19:00
Frågan om recept på tekakorna jag äter ihjäl mig på just nu dök upp, och självklart fixar vi det! Brödet är naturligt glutenfritt med mycket protein och mindre kolisar, och går att förvara i några dagar i kylen alt. frysa in dem, men det lär icke behövas! Topping går precis som alla andra mackor att variera i all oändlighet, men min favvo är helt klart keso och ägg. Avo är också toppen! Dessa små rackare går dessutom hur snabbt som helst att göra och svalnar snabbt för oss ivriga små självar... 
 
6-8 glutenfria tekakor
2 hela ägg + 1 äggvita
3 msk kokosmjöl
5 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
85 g kvarg
100 g yoghurt/fil
salt
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga och tillsätt sen de blöta. Blanda noga så att inga klumpar blir kvar. Låt smeten vila i några minuter innan du med fuktade händer formar 6-8 lika stora tekakor och lägger på en plåt klädd med bakpapper. Grädda sedan i mitten av ugnen i ungefär 12 minuter. Bröden ska inte ha någon färg när du tar ut dem. Låt svalna eller hugg in på direkten! Som sagt - ägg och keso är en killer.
 
 
 
 

En bananasplit från mig till mig

2014-05-06 @ 16:13:31
Den grå tisdagen blev lite bättre med mötet om studenten och det firar jag med en banana split fitness style - självklart inte samma sak som en gammal hederlig med grädde och vaniljGLASS, chokladsås osv, men den funkar till vardags. Och eftersom jag inte gillar varken grädde eller vaniljsmak på glassen blev det väldigt mycket bättre med vanilj- och chokladcasein, enligt mig. Från orginalet sparade jag i alla fall bananen, hehe. Nästa gång tror jag att jag ska göra en varm variant dock, bananen får godare smak då. 
 
Hursom! Det är kort och gott; en bamsebanan huggen i två, 1/2 port chokladcasein, 1/2 port vaniljcasein blandat med vatten till en tjockare mousse (blanda ner lite vatten i taget och känn efter), en näve cashewnötter hackade och blandade med rostade kokosflakes och två nypor flingsalt. Klicka upp caseinet och toppa med hela nötblandningen - mumma! 
 

Stanna upp och andas djupt

2014-05-06 @ 13:22:35
Att stanna upp. Att andas enda ner i magen. Fylla lungorna med luft och tömma dem under en evighet, långsamt. Visst låter det härligt? Jag ska jag bli bättre på detta.  
 
Har precis kastat i mig godingarna ovan framför dataskärmen och ett förväntat nationellt, argumenterande tal. Går sisådär skulle man kunna säga. "Typing - delete, typing - delete". Det blev en kort skoldag med lite dataskrivande innan jag satte mig på stålhästen för en lunch hemma i mitt eget kök, med svenskan och ett kaffeglas. Detta ska jag sysselsätta mig med i en timma framåt, då jag ska till skolan igen för att gå på ett precis obetydligt tvåminutersmöte med klassen. Sen ska jag sätta mig på cykeln och konstatera, diskutera och klaga (med Hanna) över hur totalt värdelöst mötet var. 
 
 
Min plock-ihop-lunch blev förövrigt världens godaste äggmäckor på mina hembakade glutenfria tekakor och lite grönt med en hög halloumi och soltorkade tomater. Mina smaklökar ljublade. Intresserade av brödet? Hojta till! 
 

Måndagslax

2014-05-05 @ 17:17:41
Fick hem min fina stooora shaker igår i samband med lite påfyllning i caseinförådet, och nya drogen är funlight - därav följer den med mig överallt. Jag har en tröttperiod och tuggar på något KONSTANT för att boosta upp energin lite extra.
 
Dagens middag stod jag, tillsammans med Jonathan för; lax stekt i kokosolja med citron och flingsalt, bulgur kokad i oxfond och purjo och till det lite grönt bestående av tomat, bladspenad, rödlök, solroskärnor och fetafetafeta. På bilden har vi portion nr. ett av två, och jag är fortfarande inte mätt... MEN eftersom ett bp-pass väntar får jag vänta tills efteråt att fortsätta fylla på. 
 
Dagen går i slow motion och jag har sedan klockan ringde imorse bara tänkt på hur underbart skön sängen kommer vara ikväll. Där har vi alltså dagens känsla, inställning, motivationsnivå och energimängd. 
 

Välkommen tillbaka, Jolina

2014-05-05 @ 11:44:00
Tänkte titta in och se hur bloggen såg ut nu när jag hållit mig borta i ett antal veckor, och upptäckte till min förvåning att det fortfarande var ett tjugotal av er som tittar in hät lite då och då. Så ja fick lite dåligt samvete och tänkte att jag ska försöka bli bättre på det hela!
 
Bilderna är ifrån Gustavs och min söndagsfrukost/brunch igår - kvarg med funlight, kiwi och jordnötssmör, ett kokt ägg och ett knäckebröd med avo, keso, gurkskivor och toppat med färsk basilika och lite örstsalt. Till detta flertalet koppar kaffe. 
Idag är det återigen måndag och skolan har dragit igång med full kraft efter mycket ledighet. Den ledigheten har också gjort att bloggen liksom fallit i glömskan och jag har varit på överallt och ingenstans under tre veckors tid känns det som... 
 
Hursomhaver! Jag tänkte att jag eventuellt slänger ihop ett inlägg med lite bilder från min bloggsvacka, för bilder har jag i alla fall tagit - från Sälen och skidsemestern med underbara släkten (längtar tillbaka varje dag), från stockholm och bodypumputbildningen, valborg och sena frukostar. 
 
 
Ha en skön dag,
Jolina
 
 
RSS 2.0