Måndagssoppa
2014-03-31 @ 18:22:47Måndagslunchen har fått soppa som tradition, och inte mig emot! Grön ärtsoppa med ägget på en skiva hembakt fröknäcke och en med hemmagjord färsk hummus. Det var mumma det!
Mer hummus till folket!
2014-03-31 @ 17:01:46Har enda sen vi var ute och åt libanesiskt för ett antal helger sen gått runt och tänkt att jag ska ta och göra en egen hummus. Det är ju så gott! Idag fick jag tummen ur och gjorde slut på kikärtorna. Receptet letade jag fram i skallen och testade mig fram:
Hummus
1 paket kokta kikärtor (valfri mängd)
Vitlök
Salt
Olivolja
Saft från färsk citron
Gör såhär:
Skölj och skaka av kikärtorna i en sil. Mixa dem sen till en degig smet och tillsätt olivolja och vitlök. Jag hade en liten paket kikärtor och använde mig av 1msk olivolja och 1 klyfta vitlök, men det är helt efter tycke och smak! Mixa ihop till en slät smet och smaka av med citronsaft och salt.
Ha på mackan, till salladen, till maten eller som jag, ät den med sked.
Söndagen
2014-03-31 @ 12:06:02Gårdagen ganska exakt i bilder. Startade söndagen tidigt med grööööt och senaste avsnittet av Vampire Diaries. Blev bakstugan och tog vara på dödtiden med en sats fröknäcke. Förövrigt världens godaste. Utomhuslunchade med Hannis och skrev på gymnasiearbetet innan middagen smidigt fick bli en skiva fröknäcke med jordnötssmör och banan, en quest cookies and cream och tro det eller ej, ytterligare en söt liten quest - double chocolate chunk. Cravings? Yessss. Ont i magen också.
Kvällen spenderade jag med min bakispojke framför kontoret! Sen blev det måndag och ny vecka. En kall måndag dessutom. Usch.
Veckans bästa
2014-03-29 @ 23:39:24Lördag i all ära, men gårdagen❤️ Lunch med mamma i stan, pb med stålbrudarna och avslutning hos m&m tillsammans tillsammans med moster, mamma och en liten gammelmoster. God mat, choklad i mängder och likaså kärlek - mina bästa personer.
Allt utom teven släckt under earth hour... Kunde inte missa gladiatorerna.
Hoppas ni hade en skön lördag, xxx
Helglyx
2014-03-29 @ 12:14:45Middag och födelsedagsfirande på guldkant. En sååå lyckad fredagkväll! Med stans bästa burgare och ett yttepytte glas vin i magen (övar upp mitt vinsinne) somnade vi alla tre i soffan efter en kall cykeltur hem.
Nu har jag ätit en äkta lördagsfrukost med mina två favoriter - surdegsbröd och massa goda pålägg, nykokta ägg och annat gott - och sitter nu hemma i min egen säng. Kunde som vanligt inte hejda mig, så ni får inga bilder på morgonlyxen, men så sant som det blev sagt - det var en typical instagramfrukost.
Idag ska jag fika i stan med favoriten av favoriterna, min alldeles egna världens bästa mamma. Sen ska jag bodypumpa med pärlorna innan jag ikväll ska ha m&m-mys! Sugen på marabou är jag också, så det får med största sannolikhet bli mitt lördagsgodis! Naturgodiset åt jag mig mätt på igår - vilken lyxhelg! Det är sol också. Det här kan bli bra.
Julafton i mars
2014-03-28 @ 16:28:13Vilken kanondag! Kom hem efter en runda nere i stan och möttes av en liten lapp på bordet - hämta paket. Jag blir som ett litet barn på julafton när jag får hämta paket på posten och iherb tar nog priset för extas! Och som om det inte vore nog fick jag med mig en liten present även till mig själv (visar någon annan dag om jag kommer ihåg) trots att det var till mamma Wernholm jag skulle köpa. Det lyckades jag med också, så det är inte mer än rätt tycker jag... Det är ju fredag!
Därför blev ju inte valet på mellanmål något större problem idag, hehe. Testade steviadropparna i kvargen som jag toppade med hallon och agavesirap för att få bort lite av steviasmaken... Hoppas att det är nåt jag kan vänja mig vid. Självklart var jag ju också tvungen att testa mina nya quests! Alltså SHIIT...
Fredag 28 mars
2014-03-28 @ 11:31:56Som sagt, dessa långa sovmornar! Gaaah! Jag startade morgonen med ett mer eller mindre totalkasst bröst/triceps-pass på Actic. Efter det insåg jag att jag omöjligt kunde spendera förmiddagen inomhus med gott samvete, så jag tog mig en liten promenad i solen innan jag gick hem och styrde upp den optimala fredagslunchen. Wook på vitkål, morötter, rödlök och räkor, glasnudlar, salladsmix, lite kikärtor, soltorkade tomater och ett äggabägga på sidan! Kryddorna jag använde var masala, japansk soya, curry och lite svenskt salt, och muuuuuums va gott!
Post workout lunch
2014-03-27 @ 11:27:49Det blev inte soppa - det blev en kylskåpsrensning, vilket resulterade i en gigantisk sallad med tomat, gurka och salladsmix, kesoröra med kikärtor och ett kokt ägg + ett till på sidan, lite solroskärnor och jordgubbar till efterrätt! Nu står magen i alla hörn och jag ska nu hoppa på stålhästen och trampa upp till skolan!
Ikväll är det precis som alla andra sista torsdagar i månaden middag hos gustavs mormor, gott gott!
27-03-14
2014-03-27 @ 10:20:43Hoppas ni sovit gott! För det har inte jag. Dock har jag fått i mig en kanonfrulle (prottegröt och jordnötssmör) och betat av ett rygg/axel-pass på Actic. Lediga förmiddagar är bra dom, speciellt när kvällarna bjuder på allt annat än egentid på gymet! Sitter och febrilt pluggar in ett argumenterande tal som jag ska hålla inom några timmar och funderar på vad jag ska åstadkomma för lunch. Är inne i en sopperiod, så tanken är just nu att blanda alla jag någonsin kan komma på... Ärtavokadoräkorgrönsakstomatpotatismorotspurjolök-soppa, hehe :)
Hursomhaver! Torsdagar är bra dagar, för dom kommer efter onsdag, som förövrigt är veckans värsting. Torsdagar bjuder på sovmorgon om man vill, men det vill inte jag, så mina bjuder på träning och ätande istället. Torsdagar är dagen före fredag, som också betyder helg och det är ju top notch, men ska jag va helt ärlig så känns det nästan som att ledigheten väntar redan på onsdag kväll!
What are you doing today? And what would you like to see more of? (Känner mig lite internationell idag)
Favoritsoppan
2014-03-26 @ 20:51:42Soppan! Jag lovade er receptet häromdagen, så här är det!
Avokado/ärtsoppa 1port
2 dl frusna gröna ärtor
1/2 mogen avokado
1 dl keso
1 msk kokosolja
En nypa salt eller två
Koka upp ärtorna i lite lagom mycket vatten (ca 2dl) och dela avokadon. När vattnet med ärtorna kokat i någon minut stänger du av plattan och tillsätter resten av ingredienserna. Mixa en slät soppa/puré med stavmixer. Tillsätt mer vatten om det behövs och släng upp i en stor skål.
Idag åt jag soppan tillsammans med 1 kokt ägg och kikärtor - top notch!
Pannkaksmiddag för en
2014-03-26 @ 17:27:07Alltså denna skapelse! En matigare variant av pankisar som går att toppa i all oändlighet! Tanken var en matigare variant av våfflor eftersom jag inte fick några igår, men med ett järn på rymmen blev det ett mission impossible... Därför fick det bli en crêpesvariant som hette duga - fick till dem så gudomligt bra - de smakar i princip precis som de gamla hederliga pannkakorna gjorda på vetemjöl, smör och mjölk, men innehåller inget av'et! Självklart är det inte nåt fel i att äta de riktiga pannkakorna, men dessa ger en helt annan mättnad än de gamla vanliga som går att äta 10tals av.. Eftersom jag nu lyckades så bra får receptet på dirren:
Matigare pannkakor 1port
2 ägg
1dl keso
2 msk kvarg
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
*stek i smör eller kokosolja
Häll alla ingredienser i en bunke och mixa med fördel ihop det hela med en stavmixer till en våffelliknande smet (lite tjockare än en pannkakssmet). Låt stå i kyl i några minuter och svälla innan du steker tre fina, fluffiga pankisar på medelvärme. Gör en kylskåpsrensning och släng på allt du hittar. Jag körde keso, ruccola och körsbärstomater, lite salladskrydda och ett gäng solroskärnor som sedan rullades in i pannkakorna och åts by hand. Tycker ni också att maten blir godare om den äts med händer och fingrar (och fötter, hehehe)?
Vill man ha dem som efterrätt/mellis slänger man bara i nåt sött (agavesirap eller banan t.ex) och toppar med bär, vaniljkvarg, nötter, nötsmör, kokos eller vad helst du känner för att stilla sötsuget med! Idag fick jordgubbarna representera min efterrätt all by their own - mer än så behövs inte ibland!
Fashionable
2014-03-26 @ 13:15:40Hur är det med er? Jag har klarat mig utan strömavbrott eftersom jag bor i stan, men hört flera stycken som klagat på trähus och avsaknad av el... Idag är vädret fortfarande grått och regnigt, men trots det är jag på nåt underligt vis onsdagsglad bara sådär! Kanske beror det på att det är vändardag och att helgen ser ut att kunna bli väldigt bra, men också för att jag fått disponera dagen precis som jag velat än så länge. Alltså har jag fått ett benpass med fullt fokus på rumpa gjort samt favoritsoppan (ärt och avo) till lunch! Huvudvärken är borta också. Typ.
I all hast åkte paddan med till skolan, så det här får bli mitt första inlägg någon annanstans än hemifrån. Känner mig high fashion! Ni får till och med en dagens utstyrsel, bara för att jag är på bra humör och har hunnit dricka flera koppar kaffe idag!
Tisdag 25 mars
2014-03-25 @ 20:58:51Dagens lunch och vätskepåfyllning.
Tisdagsvärd och ett kettlepass gick käpprätt åt skogen och jag fick trampa hem väldigt mycket tidigare med en ond skalle och en bristningsgräns som egentligen var nådd för länge sen. Försöker få i mig vätska, men eftersom jag tycker att rent vatten är fruktansvärt äckligt (så länge jag inte tränar) så fyller jag ut mina halvlitrar med saft! Blir väldigt dramatisk av mig när jag får huvudvärk för att jag direkt kopplar det till hjärntumörer, och speciellt när det pågår under en lång tid. Som nu. I en vecka. Därför fick mamma ta del av ett ihopbryt när jag kom hem efter en cykeltur i stormen hem... Åh, det är pinsamt vad omogen jag kan vara ibland! Gustav fick sig en känga han också - men eftersom han väljer hockey framför mig ikväll så kan han ha den, hehe...
Väl hemma har jag unnat mig en låååång varm dusch och en av mina jordnötsbakelseklumpar (som jag bakade i fredags)! Det är ju trots allt våffeldagen, och orkar man inte grädda sådana får man ta vad som erbjuds helt enkelt. Dock var dessa helt i banan och jordnötssmörstema eftersom jag diggar den kombinationen mer. Mums! Köpte ett par quests idag också, när jag ändå var i Linköping (som har gymgrossisten). Närmare bestämt två par - två banana nut muffin, en almond vanilla crunch och en coconut cashew. En av bananarna slukade jag på diwekten. Precis som väntat alltså!
Imorgon vägrar jag huvudvärk, jag har alldeles för mycket på agendan.
Sleep well,
Tyst som i graven
2014-03-25 @ 16:24:18Anledningen till att det är totalt dött här är att min dator har ballat ur, med ett litet undantag för att det också varit helg. Nu sitter jag alltså här med min lille iPad som dessutom har alldeles för smått tangenter för att det över huvudtaget ska vara bekvämt att skriva... Men vad offrar jag inte för att ge ett litet livstecken...
Jag är precis hemkommen efter en dag i Linköping, på LiU tillsammans med klassen. Landade i sängen och ska försöka powernapa bort huvudvärken som jag känner komma smygandes innan jag trampar ner till träningsvärk1 i full storm - hell to the yeah!
Bilderna ovan är från gårdagen som uppfyllde mina önskemål på en perfekt dag betydligt bättre idag - en morgonpromenix för att fördriva tiden på den vanliga måndagshålan och en sopplunch på det! Stört god förresten. Ärtor och avo, men jag kan slänga upp receptet senare i veckan!
Fredagstipset
2014-03-21 @ 16:18:00Slängde ihop en bakelseliknande liten klump innan jag gick till actic och alltså gaaaah vilket gott efterträningsmål jag fick mig! Det är som en äpplepaj fast man kan äta den med händerna och smeta på massa vaniljkvarg allteftersom, typ som att doppa samma chips i dippen flera gånger... Haha nej, så får man ju inte göra! Hursomhaver! Jag tänkte dela med mig av receptet på kakan sänd från ovan typ:
1 stycke kaka:
1 msk kokosmjöl (alternativt dubbla måttet av något annat mjöl)
2 msk havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2-1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver (alternativt 1 tsk agavesirap)
1/2 mosad banan
2msk kvarg
Fyllning:
1 msk jordnötssmör
1/2 äpple
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingrenser för kakan och ställ åt sidan medan du mixar ihop fyllningen, förslagsvis med en stavmixer. Dela sen kaksmeten/degen i två delar och platta till den ena. Lägg den på en plåt (med bakplåtspapper) och gör en liten skåra degen där du sen lägger fyllningen. Det blir ganska mycket fyllning men det är bara att brassa på! Sen plattar du till den andra degbiten och täcker över fyllningen och stänger igen som i ett vaniljhjärta. Grädda sen i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och ät som den är, ta med dig när du har bråttom eller gör en rejäl fika och ät tillsammans med vaniljkvarg!
Nu ska jag slänga ihop ett par till så jag står mig i helgen...
Do more of what makes you happy
2014-03-21 @ 12:42:00Lunch is down och en bra bit på skolarbetet är gjort! Solen skiner också, så promenera är vad jag ska göra till gymet strax! Kollade första avsnittet av Kickstart på tv3play, tre toppbloggare som ska komma i sitt livs form på två veckor, intressant! Lite roligt faktiskt.
Fredag i all ära men den här helgen kommer bli kanoners - studentplanering över en middag hos lilla pappa senare ikväll och en hel dags utbildning med Träningsvärk1 imorgon, som avslutas med Hanna, god mat och naturgodis! I can't wait! På söndag förväntar jag mig en mer eller mindre trasig kropp och vilodag. Jag ska försöka göra Gustavs och mitt söndagskaffemys till rutin hade jag tänkt. Åh vad mycket bättre mitt humör och ork är när jag får äta frukost och lunch, det märker väl jag det!
Fredagsfrukost, tro det eller ej
2014-03-21 @ 09:30:16Kanske är det att ge upp, jag vet inte. Jag har saknat mina mysiga frukostar så mycket att jag idag bröt fastan och har bestämt mig för att lägga ätfönster och fasteperioder åt sidan. I alla fall just nu, men man vet ju aldrig med mig, jag kanske får ett infall någon gång i framtiden.
Lite pinsamt känns det kanske, men å andra sidan kände jag mig inte bekväm i den struktur jag gav mig på under början av veckan. Det var svårt att veta hur mycket jag skulle äta när jag väl åt, jag hade mycket huvudvärk och mådde lite illa, när jag väl åt blev jag ännu hungrigare i någon halvtimma följt av spykänsla och jag kände att jag bara gick runt halva dagarna och väntade på att få äta - jag blev förbannat lat och passiv. Allt detta sammanslaget fick mig att tänka en extra gång på vad det faktiskt var jag ville ha ut av det här experimentet - och jag kom inte fram till något vettigt svar, men jag vet i alla fall att det inte var för att må dåligt, oavsett om det handlade om en omställning av kroppen eller ej. Dessutom känner jag att jag orkar träna och vara mer aktiv när jag äter som normalt. Trots att jag tycker om mat och stora portioner kände jag mig som en best när jag åt men på nåt vis var känslan också alldeles för dietig. Det är ingen diet jag vill gå på i nuläget, och skulle jag i framtiden göra det skulle det antagligen bara handla om att äta mindre portioner bra mat med jämna mellanrum. Som jag äter nu äter jag väldigt mycket bättre än många andra och har egentligen ingenting att oroa mig för, så därför tänker jag nu leva efter min gamla "livsstil" med bra, god mat i veckorna, lördagsgodis och göra vad jag mår bra av!
Min kära lilla mor skickade mig igår en godnatt-hälsning; do more of what makes you happy, och där satte jag punkt för det här, just nu, onödiga experimentet!
Wohooo! Dagens frukost blev därför ett mer eller mindre partaj i munnen: kvarg mixat med bär av olika slag, keso och vaniljkasein - in i frysen en stund och ut kommer en glassliknande smet! Toppa med vad du helst vill, men jag gjorde ett litet hjärta av jordnötskladd och gojisar + lite chia och kokos, mums!!
Ha en skön fredag♥
TIME COFFEE TIME
2014-03-20 @ 10:59:00Här har vi mina frukostskålar och kaffekoppar. Hur fina som helst och mycket goda att äta och dricka ur! Dessa fick jag av Hanna i julklapp förra året, men de har tyvärr fått ligga nerpackade. Ska packa ner mitt andra porslin också, eftersom jag vill att det ska va roligt när jag väl flyttar och börjar använda det på riktigt. Vill ju inte slita ut det... ;)
Jag vet egentligen inte vart det kommer ifrån och kostnaden för kalaset, men fint är det och jag blev superglad för klappen! Nu har jag bara min lilla kaffeservis kvar att visa, även om jag har någon enstaka tekopp härochvar. Sötdelen som jag har kvar att visa hade mamma smugit ner i min bröllopskista (bara jag som hålls med sånt gammalt?) utan att jag visste om det. Tur att jag kör mina regelbundna tittar i flyttlådor och bröllopskista för att friska upp minnet någon gång ibland då! Behöver jag nämna att jag skulle vilja flytta hemifrån typ nu?
Mina kostvanor
2014-03-20 @ 08:39:07Det här med kost och kostvanor - det viktigaste för mig är att ha ett sunt förhållningssätt, utan förbud. Förbjuden mat är inget som existerar. Vissa föredrar en kost där snabbmat, läsk och godis hör till vardagen och andra föredrar tidigare exempel som något man kan ta till när det är något speciellt. Just av den anledningen att det ska vara nåt speciellt när man väl festar till det. Jag är sån. Jag tycker att det är roligare att äta godis eller en riktigt fin middag som är lite flådigare på helger eller vid speciella tillfällen, just för att det ska vara nåt speciellt. Då blir det extra gott när jag väl äter den där hemmagjorda hamburgaren, steken med en riktig rödvins- eller gräddsås eller godispåsen med extra mycket choklad och laktrits. Ytterligare anledningar till att jag inte petar i mig vad jag föredrar att kalla "lyxmat" varje dag, handlar både om att det inte ger mig samma energi som min "vardagsmat" gör, samt att min mage på senare tid har blivit lite känslig och inte pallar med lika mycket som förr... men det är inget vi behöver gå in mer på!
Ett stort DOCK är dock att jag ALDRIG äter något jag inte tycker om, eller på något sätt mår dåligt över valet av mat. Punkt. Jag tycker att naturgodis är godare än lösgodis många gånger, men känner jag en lördag (älskar lördagsgodis-tänket) att jag är mer sugen på häxvrål och center, som är favoriterna i smågodishyllorna, då äter jag självklart det.
Och det här med lördagsgodis. Jag älskar att jag försöker hålla mig till att äta godis osv på helgerna och framförallt fredag och lördag. Då blir helgerna något positivt och jag blir bokstavligt som ett litet barn på julafton (eller i godisaffären) när jag på lördagen får gå och handla mitt lyxgotte.
Som ni sett drar jag ibland ihop lite nötbollar eller chokladkladd mitt i veckan för att unna mig något extra gott, men tyvärr har jag fått inse att magen inte pallar alla dadlar, kokosolja och nötter i så stora mängder. Egentligen handlar det inte ens om att unna sig (bara smaken då). Inte för mig i alla fall, eftersom råvarorna är samma som jag använder i min vardagliga mat, och är totalt suveräna för både kropp och knopp. Självklart är de energirika, MEN det är GOD energi, fina fetter, protein och kolhydrater vilket gör att vi kan äta dem helt utan dåligt samvete. Med ett litet dock, att ge en extra tanke på magens bästa.. Hehe. Såå, nu tycker jag att vi stryker "att unna sig" helt och hållet ur vokabuläret och äter för att det är gott och för att vi vill!
Många gånger tycker jag att det är godare med gröt eller kvarg framför mackor till frukost, och jag känner framförallt att det är mer mättande. Visst, på helgen när man lyxar till det med stor lååång frukost är det godare med frallor osv, men vardagsfrukosten bör vara smidig och god och då slår ingenting gröten eller kvarg med topping. Mums!
Middagsvanor är väldigt lika jämt och ständigt känns det som. Jag älskar kolhydrater, såsom gryn, pasta och hembakt bröd med inget av de förekommer så ofta i min vardagsmat faktiskt (vet inte varför). I veckorna äter jag mycket lax, kyckling, tonfisk och framförallt ÄGG, just för att det är så smidigt. Dock är det lite roligare att lägga någon extra timma på en köttbit på helgerna! Hur romantiskt är det att stå och koka ägg liksom? Älskar också pasta, men det är också helgmat för mig - att koka färskpasta och göra nån superdupergod krämig sås och dränka allt i. Wäää, nu vet jag vad jag ska äta på lördag!
Till vardags har jag dock lite standardrätter som är enkla att förbereda, ger bra energi och är dessutom hur gott som helst! En dag kan ungefär se ut såhär -
Frukost: Gröt med topping + kaffe.
Lunch (ganska tidigt oftast): en sallad med ägg/lax, keso och massa grönsaker + kaffe.
Efterrätt: Nåt med jordnötssmör.
Mellis: frukt, nötter eller kvarg med bär (rejäla mängder).
Middag: Kycklingfile med en sallad och bulgur + kaffe och nåt gott efteråt.
Efter träning: Kvarg med bär, kokos och jordnötssmör.
(utöver allt detta äts det en hel del nötter här och var också)
Och till det här med träning och vila. Hur förhåller jag mig till de dagar då jag inte tränar? Precis likadant! Under vilan är det viktigt att ge kroppen myyyycket näring och energi, för det är här som kroppen ska ha energi till att bygga upp vad vi bryter ner med vår träning OCH ge oss energi till att orka existera även dessa dagar. Därför ska man aldrig äta mindre bara för att man har vilodag. Tycker man att det låter lustigt, se det då istället som att ladda upp inför kommande dagar med träning. Det blir sååå mycket roligare att träna när en har energi!! Jag brukar även ladda med lite extra mat de dagar jag kör ben, då jag lätt töms på energi under dessa pass med stora muskelgrupper. Då gynnar det mig mer lite mat utöver det vanliga!
Hoppas att det här täcker frågan jag fick + att ett inlägg om periodiska fastan kommer upp när jag hamnar rätt. Just nu är det lite instabilt, så jag väntar med det inlägget!
Ändrade planer
2014-03-20 @ 08:21:00Efter trötthet, huvudvärk och illamående under veckans första dagar övervägde jag igår att ge upp det här med periodisk fasta. De första två dagarna antog jag att det handlade om omställning för kroppen och visst är det så - kostförändringar måste få sjunka in lite, eftersom kroppen kan chockas ganska rejält. När jag sen började titta lite på hur mycket jag fått i mig kom jag fram till att det var ganska mycket för lite, trots att jag känt mig som en häst när jag tryckt i mig all mat. Jag satte mig ner och läste lite till och kom fram till att ge det veckan ut, med lite ökning i mat och rikligt med vätska (är extreeemt dålig på att dricka) under fastan eftersom man torkar ut ganska rejält. Det känns redan bättre och nu ska jag försöka att inte gå runt och känna efter hur det känns hela tiden, utan bara göra! (Men det är lite läskigt fortfarande) Därför ska jag ägan förmiddagen åt att göra lite rejält med mat som kan stå färdig för bara värmning i kylen!
Bilden är från igår kväll, en del av min sista måltid - 250 g kvarg + 100 g keso, massa hallon och en skopa vaniljcasein. Blanda väl, ställ in i frysen en stund och toppa med vad du känner för! Helt klart en ny favorit och mängden är ju självklart valfri! Börjar faktiskt tröttna lite på gröten nu när våren är påväg... Somrigare, fruktiga skålar är roligare just nu!
Pastadrottningen
2014-03-19 @ 17:09:00Alltså detta! ↑ Jag har gått runt i ett x antal dagar och varit sugen på pastapesto men inte kommit till skott med att göra det. Därför gjorde jag idag pasta... utan pesto, haha. Kände att jag ville ha nåt mer matigt så jag improviserade och fick till världens grej! Kokade bara dinkelpasta efter anvisningarna på paketet, mosade 1/2 avo, blandade ner och mosade dryga decilitern keso och hällde sen ner i den färdiga pastan. Saltade och kryddade med blandpeppar och lite sallandskrydda, körde i en klick kokosolja och rörde runt till en smetig gegga. Hade två färdigkokta ägg i kylen också så dom fick vara med. Sen slängde jag bara på lite tomatos, solroskärnor, oregano och soltorkade tomater (bästa jag vet). Sen högg jag in med en stor sked och allt var slut på två minuter... Eftersom jag inte var mätt efter det fick jag fylla ut magen med en liten efterrätt (synd... eller inte) så jag högg närmaste questbar som tog slut lika snabbt. Nu är jag belåten och ska ladda upp inför kvällens aerobic puls-pass.
Stod i valet och kvalet om jag skulle beta av ett benpass, men kom fram till att det får bli på fredag istället. Det är ju bra om musklerna får vila något emellan veckans alla styrkepass, så kondition är ett bra komplement om man inte vilar helt! Heldagsvila är dock det bästa alternativet, men jag är så sjukt dålig på att leva som jag lär så det får räcka med 1 heldag + en halvdag(kondition) i veckan... Rekomenderar dock två hela dagar. Ajabaja Jolina!
Grå tisdag
2014-03-18 @ 16:23:38Dagens första och andra mål har vi här! Nr 1 är två portioner gröt med jordnötssmör och banan. Nr 2 är kikärt- och kesoröra med grönsaker, en burk tonfisk och ägg som jag ska äta lite senare innan kvällens pass!
Tisdagstrött som vanligt, trots sovmorgon och få lektioner. Vädret är en besvikelse och jag känner egentligen inte alls för att sätta mig på cykeln och trampa ner till träningsvärk1 i ösregn.. MEN ikväll är det min värdkväll så det är ett måste och i samband med det tänkte jag köra ett pass kettle för det var såååå länge sen nu och jag måste ju variera mig lite! På vägen hem vet jag någon som måste köpa kvarg... Det går åt lite mer nu eftersom jag äter en hel burk nu och inte delar upp den i två som jag brukar... Hualigen, det här kan bli dyrt!
Ha en skön tisdagskväll!
(Inlägg om mina kostvanor kommer framöver på begäran, men hinns inte riktigt med idag!)
Periodisk fasta
2014-03-18 @ 16:13:00Nu fick det då bli ett inlägg om det lilla experimentet i alla fall! Trevligt att ni är intresserade :)
För mig har det här med fastande och att undvika ätandet under större delen av dygnets 24 timmar väldigt länge känts obehagligt och faktiskt lite ohälsosamt, men efter att ha läst på lite gav jag det i höstas en chans. Dock slutade jag då efter en vecka, eftersom det mest var för att testa på. Jag själv trodde inte att jag hade psyket till att fasta i 16 timmar varje dygn, men eftersom att minst hälften blir en naturlig fasta genom sömnen funkade det förvånansvärt bra!
Vad är då periodisk fasta?
Precis vad det låter som - du fastar periodvis. Det finns oändligt många olika tillvägagångssätt som sträcker sig från bara några timmars fasta upp till och med flertalet dagars fasta. Dock är det senare exemplet aningen extremt och bara det fakum att de kallas för hard-core-varianterna säger ju sitt kan jag tycka... Många har säkert också hört om 5:2-dieten som går ut på att fasta (äta ytters lite) under 24 timmar två gånger i veckan och i övrigt ha ett "normalt" förhållningssätt. Den varianten jag har valt att köra är 16:8 och är kort och gott en fasta i kortare perioder, men varje dag. Jag har ett fastefönster på 16 timmar och efter det ett ätfönster på 8 där jag ser till att få i mig dagens näringsmängd. Den här metoden tillhör vad som kallas för leangains och är den vanligaste av alla sorters periodisk fasta när det gäller mer eller mindre "deffresultat".
Mitt upplägg är mycket enkelt då det oftast passar väldigt bra för mig att bryta fastan mellan 11:30 och 13:00. Dagens ätfönster har t.ex. sträckt sig mellan 12:00-20:00. Däremellan har jag ätit tre större mål, planerade utefter hur jag valt att placera mitt träningspass. Som riktlinje kan man med fördel lägga det största målet som efter-tränings-mål, då kroppen behöver som mest påfyllning just då, men det finns också dem som kör på helt fastad träning där man då fyller på med lite extra aminosyror. Detta för att miniera risken för muskelnedbrytning, för det är just vad det periodiska fastan är till för; att maximera en så ren muskeltillväxt som möjligt, tillsammans med en högst begränsad fettinlagring. En "vanlig" deff (där man äter mindre än vad man gör av med och inte sällan en väldigt begränsad mängd kolisar) har nämligen en tendens att tillsammans med nedbrytningen av fettet också bryta ner en del av den muskelmassan vi faktiskt vill ha kvar.
Hur fungerar det hela då? Hålls inte förbränningen igång genom många små mål mat?
När vi normalt äter med jämna mellanrum (var 3e timma) blir det väldigt mycket svårare för vår blodsockernivå att stabilisera sig, vilket leder till att insulinnivåerna (det protein som hjälper oss att reglera vår blodsockernivå) i kroppen sjunker samtidigt som insulinkänsligheten försämras. Med en försämrad insulinkänslighet utsöndras högre nivåer av just insulin när vi stoppar i oss någonting, vilket kan leda till att vårt energiöverskott går till fettinlagring. Om vi då tvärt om: har en god insulinkänslighet ökar det möjligeheterna för överskottet att istället lagras som glykogen eller direkt användas för muskeluppbyggnad. Med insulin i blodet kan vi heller inte använda vårt lagrade kroppsfett som energi, eftersom fettcellerna då inte kan frisätta aminosyror (kroppens snabbaste protein som förbygger muskelnedbrytning). Att fasta under vissa timmar på dygnet stabiliserar alltså blodsockernivån samtidigt som det förbättrar fettförbränning och insulinkänsligheten. Vi får även en ökad produktion av tillväxthormon.
Ovan information är fakta som jag själv läst mig till, men nu till mina egna åsikter då:
Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det är med skräckblandad förtjusning som man experimenterar med sin kropp. Det är både coolt att se den förändras, men också läskigt med tanke på att möjligheten att man inte skulle må bra av det faktiskt finns, men än så länge mår jag prima! Jag har de första dagarna gått runt och tänkt och faktiskt nästan räknat på hur mycket jag måste få i mig för att över huvudtaget orka med dagarna, men jag antar att det är något som försvinner med tiden, och att det så småningom blir som på rutin.
Just det här sättet att äta på passar mig faktiskt bra, då man både får äta sig mätt OCH förhoppningsvis får en ökad muskeltillväxt minus lite underhudsfett. Jag själv märker bara nu i början att jag förlorat lite vätska och därför får lite mer tonade muskler på t.ex. magen. Eftersom det är relativt stora portioner man måste äta för att erhålla en NORMAL näringsmängd kan man automatiskt tänka sig att fenomenet med svullen mage är ett ständigt problem under ätfönstret, men faktiskt inte. Jag (tillsammans med många andra som jag läst om) upplever faktiskt en minskad uppsvullenhet(?) trots så pass stora mängder på samma gång, men kanske kan det ha att göra med att det man stoppar i sig när man väl gör det faktiskt går till energi och stannar inte kvar och lagras? Viktigt under en periodisk fasta är dock(!!!!) att se till att få i sig vanlig mängd MAT.
Det är faktiskt beroende på NÄR vi äter som tester har visat god resultat. Sen att småätandet automatiskt försvinner talar ju endast för att vi inte petar i oss något "onödigt" utan ser till att få i oss ordentligt under de timmar på dagen som vi äter. Tester har faktiskt gjorts på människor som under sex månaders tid ätit sitt dagliga behov, men koncentrerat i endast EN måltid. Resultatet av detta visade att deltagarna erhöll samma vikt, MEN med en tydlig förändrad kroppssammansättning där de förlorat fett samtidigt som de bildat ny märkbart fettfri massa. Coolt tycker jag, och definitivt värt att ge en chans såhär till beachen -14! Haha, skämt osido - jag ger det en chans och hoppas på någon förändring, men mår jag under loppets gång dåligt eller känner att det inte är nåt för mig kommer jag att direkt avbryta, helt klart!
2014-03-17
2014-03-17 @ 16:47:00Dagens första mål fick bli min efterlängtade kaseingröt, dock aningen för smetig och inte lika degig som den ska va, vilket gjorde mig lite extra besviken. I ser ni 1dl havregryn, 1dl dinkelflingor, 4dl vatten, massvis med kanel, två nypor salt och 30gram kasein, toppat med i runda slängor 20gram jordnötssmör. Detta täcker ungefär 1/4 av allt jag ska få i mig varje dag, nu under periodiska fastan. Jag har precis ätit min andra 1/4 vilket såg ut som på bilden under plus ett ägg och en betydligt grisigare tallrik (därav gammal bild). Dagens sista måltid kommer jag att äta efter träningen ikväll, vilken står för hälften av dagens intag. Det är vad jag äääälskar med den periodiska fastan - att jag får äta mig mätt vid varje måltid, men vid färre tillfällen varje dag.
Helgen som gått
2014-03-17 @ 11:05:26Extremt dålig uppdatering på helgerna, jag vet, men jag har ju så mycket annat för mig! Den här helgen har jag spenderat mycket tid med Gustav. Vi har blivit bjudna på god middag, druckit rötvin (KORS I TAKET) och ätit gott till det, ätit supersöndagsfrukost, söndagsstek och druckit kaffe ute i det fina vädret! Mitt i allt detta har jag också hunnit få ett jobbpass avklarat och nu väntar tre veckors ledighet, såå skönt!
Idag börjar jag förresten med ett litet experiment, periodisk fasta, för att se hur kroppen reagerar. Därför får ni ingen dagens frukostbild förren i eftermiddag när jag börjat äta. Kan skriva om själva grejen i ett eget inlägg om någon skulle va intresserad, men hojta till i sådana fall! Just nu sitter jag i alla fall och försöker tänka på allt annat än mat, men det kommer bli lättare för varje dag, så jag får väl sitta här och sörpla på mitt kaffe en timme till!
Ha en skön måndag,
Min servis
2014-03-15 @ 15:07:00Fick en fråga angående porslinet jag samlar på, vad det heter osv och servisen får bli första delen.
Märket är Mateus och jag har fått alla mina delar köpta från Formbar här i Västervik. Jag har valt att börja samla på en servis i färgen sand, men kommer så säkerligen vilja ha några av alla andra fina färger såsmåningom! Det är ett ganska dyrt porslin (150-300kr/tallrik beroende på storlek och högre priser för salladsskålar uppläggningsfat och kannor) men eftersom det är något som både är roligt att önska sig och att ge bort (antar jag) så tycker jag absolut att det är värt det! Bara Gustav som är lite orolig över att ha sönder det med bara maten...
Än så länge har jag kannan som jag fick av Gustav i julklapp, fyra lite mindre tallrikar (mer till vardags) utav spets, som jag fick av pappa m. familj på min födelsedag, en stor tallrik med spetskant (mer till fint) som jag fick av min moster m. familj i födelsedagspresent och en stor skål (till t.ex. sallad), som jag fick av Lovisa när jag fyllde år. Tillsvidare vill jag ha assietter som är helt i spets och djupa skålar som är formade som snäckor. Dock är de inte så stora så jag funderar på att köra på båda sortens djupa skålar, då det finns även dem som är mer "vanliga" skålar. Det finns även muggar i spets som jag börjat bli lite intresserad av, men även helt släta koppar som är fina! Porslinet finns i grönt, gult, grått, vitt, rosa, rött, orange, blått, brunt, lila och i sand och de allra flesta färger finns här i Västervik, och om inte så går det troligtvis att beställa.
Saturday, breakfast
2014-03-15 @ 10:33:00Lördagsfrukost innebär lite extra allt - jag lovar att det är lite gröt där, under allt jordnötssmör... Petade i mig den här skålen för någon timma sen och har precis dykt i den lite för stora plugghögen.
Gårkvällen började med libanesisk buffé tillsammans med Gustav och mamma, innan lilla mor och jag sen avslutade med Let's Dance hemma hos kusinerna. Så skönt att bara ta det lugnt på helgerna, utan att känna något tvång på varken det ena eller det andra. Att kunna unna sig ett oplanerat träningspass eller en promenad i solen, mysa hela kvällarna och vakna med solen i ögonen om mornarna! Idag ska göra just det; unna mig ett träningspass, laga och äta gomat med mr. och mysa heeeeela kvällen.
MEN FÖRST VAR DET JU DET HÄR MED PSYKOLOGIN.
Alltid gotte
2014-03-14 @ 16:51:00Efter-skolan-melliset för dagen! En skål med kvarg blandat med funlight. Toppat med hallon, torkade fikon, gojibär, chiafrön och jordnötsgegga + naturella paranötter vid sidan av.
Fridag
2014-03-14 @ 15:39:00Skolveckan är över och jag har i normal ordning fått mer gjort under min fredag än under veckans alla dagar, tillsammans. Startade dagen tidigt med ett tanläkarbesök och körde sen ett bedövat bröst/triceps-pass. Gick ändå helt okej och nu har jag tid att bara softa hela eftermiddagen, skönt! Min efter-tränings-lunch fick bli en ihopplockad sallad från willys ↑ innehållande massa gottigheter. Misstog mig dock om att det fortfarande fanns några ägg kvar att koka, så jag fick kompletera upp det hela med lite keso + pesto!
Igår kväll var vi hos Gustavs kusiner på tacofest och lite födelsedagsfir. Har sen inte vågat ta mig hem (till mig) förrens nu, eftersom vi haft fel på avloppet och lukten i huset har varit av den mindre smickrande sorten... Därav den dåliga uppdateringen under eftermiddagen igår och dagen idag! Senare ska mamma, Gusten och jag på after work, maxaaat!
By Carolina Gynning
2014-03-13 @ 10:59:00Mina första glas i Carolina Gynnings serie, Love is Joy och Slice of Life.
Igår när jag kom till Gustav kändes det lite som en extra födelsedagspresent när han hämtat mina fina glas i Carolina Gynnings serie. Det piggade definitivt upp mig lite! Dom är sååå fina och såååå stora, med det syns inte så bra på bild...
Tänkte från början bara önska mig tre/fyra stycken, men nu blev jag totalt störtkär och önskar mig hela serien! Glas, porslin och fina saker är det bästa jag vet att få i present eller köpa själv, efter träningskläder och gotte såklart! Nu behöver jag bara en lägenhet att trycka in alla mina nya fina grejer i... GUSTAV...
Torsdag, mars 13
2014-03-13 @ 09:18:00Efter en morgonpromenad i solen och förbi Willys för att fylla på nötförådet sitter jag återigen hemma i sängen. Har laddat upp med gurkvatten och nu är det produktivitet som gäller!
- Det är en ny dag idag.
Let your best motivation be you
2014-03-12 @ 19:53:00Alla dagar är det inte lika lätt att hålla motivationen uppe. När kroppen känns sliten, axlarna tunga och humöret växlar mellan irritation, besvikelse och missnöje. Sådana dagar har alla. Viktigast då är att tänka på att dessa dagar inte varar förevigt, och istället för att klanka ner på sig själv lyfta och försöka uppskatta sidor som man faktiskt är nöjd över. Lägg inget tvång i att hinna allt inplanerat, skit i att träffa den där kompisen, tvinga inte din slitna kropp till gymet och omge dig istället för energibovar av dem som ger dig energi. Lås in dig i badrummet och unna dig ett bad med en bra bok, eller lägg dig i sängen och spela din favoritmusik tills du somnar, ät den där glassen du varit sugen på i veckor och unna dig att njuta! Dessa dagar är precis lika viktiga som de bra, för utan dessa blir det svårt att se de dagar när vi känner oss motiverade och energiska. De dagar när allt faller på plats och vi känner oss snygga, smarta, sexiga och fullkomligt perfekta.
Anledningen till det här inlägget är att jag idag har en sån där dag. En sån dag när kroppen värker, trots mindre träning än vanligt, magen känns svullen och jag känner mig tråkigare än tråkigast. Istället för att tvinga min slitna stackars kropp till kvällens pass har jag försökt knåpa ihop ett tal, som inte heller det vill bli sådär bra som jag vet att det brukar kunna bli. Kanske inte den bästa avkopplingen, men jag har unnat mig precis vad jag varit sugen på och det är alltid nåt. Knäppte i alla fall två halvt helhjärtade selfies och har precis förbrett lunch och middag för två/tre dagar framöve. Det blev också precis vad jag är sugen på just idag - pestolax. Inte alls uttjatat... Men just nu det bästa jag vet.
Idag motiverar jag mig med gamla selfies, från dagar då jag varit nöjd med mig själv. Dagar då jag glatt poserat framför spegeln i bara underkläder för att dokumentera mina framsteg. Jag har lyckats också. Nu väntar jag på att få vakna upp till en morgondag med ny energi. Imorgon ska jag ha ork och viljan att gå till gymet, pressa mig och komma hem utsvulten och tömd på energi, men glad och motiverad. För mig är den bästa motivationen jag. Jag har svårt att känna mig motiverad av att se bilder på tjejer med sexpack och rumpor som studsat upp på ryggen. För mig är det ouppnåeliga mål och därför ingenting att eftersträva. Min motivation är att se tillbaka på min egen utveckling och prestation. Det är något alla borde ta sig en funderare på - att vara stolt över vart en är istället för att vara missnöjd över vart en inte är, än. Njut av vägen till målet!
Slutbabblat! Sov gott alla glada och icke-glada, imorgon är en ny dag,
Wednesday lunchie
2014-03-12 @ 11:33:13Hejhopp! Dagens lunch fick bli mitt lilla experiment ifrån gårdagen - chiapudding - tillsammans med massa topping och en äggmacka. Tror bestämt att jag ska äta äggmackor till middag också, det är så in i nordens gott med mitt fröbröd. Tyvärr håller det på att ta slut så jag måste nog se till att bunkra upp med en ny limpa eller två!
Chiapuddingen blev helt okej! Väldigt speciell i konsistensen och behöver smaksättas med mycket för att över huvudtaget få någon smak. Nästa gång kör jag nog i lite frukt i själva geggan, men den här gången körde jag på havremjölk + någon matsked kokosmjölk och 1krm vaniljpulver. Toppade gjorde jag med hallon, mango, torkade fikon, gojisar och jordnötskladd. Åt alltihop på min nya fina bricka också! Därför blev det extra gott!
Mitt lilla superfrö
2014-03-11 @ 19:44:00Här har vi det! Superfröet som sägs göra under för både kropp och sinne - chia. Chiafröet innehåller framförallt en stor mängd omega3-fetter, som är en grupp fleromättade fettsyror. Just dessa är essentiella fetter, vilket innebär att de inte kan produceras i vår egen kropp utan måste intas via kosten. Den här sortens fetter är viktiga för att kunna erhålla en god hälsa. Oftast förknippas omega-3 med olika sorters fet fisk som lax, sill, sardin och makrill, vilket beror på att fiskarnas naturliga föda är alger som är rikt på omega-3. Ett litet tips är dock att vara försiktig med den odlade laxen, som inte innehåller omega-3 så länge det inte tillsatts i fodret.
Utöver fet fisk så hittar vi även dessa fetter i bl.a. valnötter, rapsolja och i linfröolja. Så gillar man inte fisk så finns det absolut andra goda alternativ för att få i sig dessa viktiga fettsyror, och här är chia ett praktexempel. Chiafröet krossar allt motstånd i den klassiska fröhyllan!
Det är inget superfrö för intet! Använd som topping på salladen, fisken eller i müslin, koka med gröten eller gör en pudding av 1del frön + 9delar vätska + smaksättning. Låt svälla över natten/dagen och ät som mellis och toppa med allt gott du hittar i skafferiet!
Priset är tyvärr väldigt högt för dessa små jäklar, men eftersom man bara använder sig av ungefär 1-2 msk per portion håller alltså en 300gramspåse väldigt länge! Därför anser jag trots allt att det är prisvärt, och har man inte själv 160 kronor att lägga på frön så kan man alltid fylla år och få presentkort av sina fina kompisar! Haha, skämt osido - det är lönar sig i längden.
Leverans på leverans
2014-03-11 @ 17:56:25Efter att jag petat i mig dagens lunch plingade det på dörren och in genom dörren damp en låda med etiketten "iherb". Självklart slet jag upp paketet snabbt som ögat och valde att direkt smaka den jag inte tidigare fått tag på - chocolate peanut butter. DRÖM! Nu har jag precis tagit en double chocolate chunk till dessert på middagen så vi får väl se hur magen mår imorgon... Heheh, känslig som jag ärrrrr.
Direkt efter det kom jag på att den lilla damen måste ha lämnat post i lådan också, och visst var det så! Där låg mitt lilla sportamorepaket och väntade på mig. Även det slet jag upp utan att blinka och har nu premiärat i den på actic. Mycket sniggt!
Dessa två leveranser gjorde absolut min sletna tisdagseftermiddag betydligt roligare! Nu ska jag dock ta tag i det tråkiga och ploga mig igenom psykologin, och förhoppningsvis också hinna göra klart den... Ett tal ska skrivas också, haha!
Tisdag 14:24
2014-03-11 @ 14:24:00Dagens matintag + en liten ny godbit som jag kommer ta upp i ett eget inlägg lite senare idag! Frukost under dagens (välbehövliga) sovmorgon fick bli gröt kokad med mina nya superfrön (även dem kommer upp under dagen) toppat med gojisar, mango, pb och mellanmjölk + kaffe i glaaas. Vårsol gör all mat betydligt mer tilltalande och smakrik, som t.ex. gårdagens sallad som antagligen inte hade smakat lika bra inomhus bakom persienner eller gardiner... Mat överlag är väldigt mycket roligare i utomhusmiljöer! Gårdagens middag fick sen bli dagens lunch tillsammans med lite cashews minus färska tomater. Precis lika tokgott idag!
Eftersom det står ben på schemat idag har jag gjort alla mina portioner aningen större än normalt för att få extra energi, vilket kan vara ett bra drag för alla som vill få ut lite extra av veckans tunga pass! Morgongröten är istället för en portion närstan två + lite extra allt i toppingväg, samtidigt som portionen fisk ligger på 1 1/2 tillsammans med mycket keso. Efter det en ganska rejäl efterrätt, vilket har lett till att jag gått från att vakna riktigt sliten imorse nu faktiskt känner att jag har bra energi för passet! Ben är vår största muskelgrupp och inkluderar aktivering av faktiskt hela kroppen för att erhålla teknik, stabilitet och maximal prestation.
Ni som tränar idag - vad tränar ni?
Och till er som vilar - snyggt jobbat! Imorgon är ni superhjältar!
Ha en skön eftermiddag, lovelovelove
Lax älskar alla, alla älskar lax
2014-03-10 @ 17:57:00Mat, mat och åter mat. Fick till en riktig festmåltid till måndagsmiddag - pestolax och tomatkokt bulgur. Skulle kunna leva på den här måltiden känns det som! Bättre än all tacos och pizza i världen! Laxen brer jag bara med pesto och skjutsar in i ugnen på 150 grader i 13-14 minuter, samtidigt som jag kokar bulgur tillsammans med minitomater och buljong. Aderar sen lite grönt för bildens skull och slukar alltihop + lite extra lax på ett kick! Äter nästan ohälsosamt snabbt, så det är nåt jag ska försöka jobba på eftersom jag inte hinner känna när jag är mätt och därför trycker i mig så mycket att jag mår illa många gånger...
Sweat out everyday
2014-03-10 @ 14:55:24Här har vi 2+1 (sport-bh under) av plaggen i träningsväg jag fick igår. De är redan intränade då Hannis och jag imorse hade elevledd träningslära! Vi körde crosstraining med resten av klassen, så dom fick sweat out lite lagom måndag morgon. Hoppas bara att dom vågar sig tillbaka på fredag!
Ska försöka klura ut nåt gott till middag och ta tag i psykologin, utan att nåt av det känns särskilt tungt faktiskt! Jag tror att det beror på det fina vädret, och att jag har fått dra fram solbrillsen och vårjackorna idag. Hoppas bara att det håller i sig nu, utan överraskande minusgrader eller snö... Sen ska jag ju på pumpa lite senare också vilket innbär favvopass!
2014-03-10
2014-03-10 @ 11:59:00En enorm exotisk planka igår resulterade i mycket rester, vilket gjorde dagens lunch betydligt mer tilltalande än en vanlig, halvgrå måndagslunch. Med jordgubbar, melon, soltorkade tomater och fet blev det en perfekt sommarsallad! Till det hade jag två halvt sammarbetsvilliga ägg, keso och zuccini stekt i kokosolja. Toppade gjorde jag med krossade lin- och sesamfrön och veckans (högst troligt) bästa lunch var uppäten på ett kick! Till efterrätt körde jag på en standard - riskaka med jordnötssmör, banan och lite flingsalt. Mer än mätt och belåten ska jag nu i solen traska till skolan för en liten lektion innan vi kör på gymnasiearbete i eftermiddag!
Ha en skön måndag!
Mitt nittonde födelsedagsfirande
2014-03-10 @ 10:43:43Hela helgen har gått i födelsedagsfirandets anda och jag har känt mig så uppvaktad! Hade mitt livs bästa födelsedag igår, med kanonväder, massa kärlek och omtanke i överföld! Jag är sååå nöjd och jag har fått så mycket fint! Jag kickade igång dagen med en promenad i vårvädret tillsammans med Gustav och efter detmyste vi oss igenom dagen, fram till att släkten kom och firade mig med god mat och pannacotta. Dagen blev helt klart över förväntan och jag längtar redan tillbaka.. Vilken tur då att människorna inte ska någonstans! ♥ Avslutade kvällen hemma hos familjen Söderkvist Wernholm och tur som jag har fick jag somna i världens bästa famn. Lyckost mig!
Ovan har ni min lilla presentsäng där allt, förutom en bricka jag fick av Gustavs familj igår, finns med. Eftersom jag har världens bästa kille fick jag av honom såklart också världens bästa presenter - 10 burkar jordnötssmör och vinglas av Carolina Gynning. Han har tagit på sig uppdraget att lära mig dricka vin också, så två olika viner fick jag och såklart världens finaste kort! Blir så blödig av sånt så självklar höll jag ju på att börja böla det första jag gjorde när jag vaknade.. Men det gick över i tårfri glädje! Utöver det har jag fått mycket fint porslin, träningskläder, lite annat ät och drickbart, pengar och presentkort.
2014-03-08
2014-03-08 @ 19:07:00Lilla Lovis kom förbi med födelsedagsgrodor idag och vi gjorde det enda självklara och hade årets första utomhusfika! Så himla härligt, och vilken grym vän jag har ♥
Mitt-på-dagen-ploj
2014-03-08 @ 14:45:00Efter frukost och flertalet kaffekoppar fick jag äntligen tummen ur och trampade upp till actic, på min cykel som förövrigt typ har punka. Trotsade mitt icke-konditions-sug och fick 30 minuter gjorda + lite armar och en touch på absen (som har lovat att snart komma fram). Väl hemma igen fick jag till den mest gudomliga lunchen någonsin typ, trots att det är typ exakt samma som alla andra lördagar - kokt ägg, bulgur kokt i buljong och tomater, avo, ruccula och zuccini stekt i kokosolja - alldeles geggigt, gojsigt och kladdigt, mumma!
Mätt i magen har jag nu petat i mig lite extra yoghurtgodisar (det är ju trots allt lörre) samtidigt som jag styrt med både varm- och efterrätt till morgondagen, då chansen är stor att det inte är något jag har lust med imorgon.. Nu återstår bara att se släktens reaktion på den vit choklad-gratinerade kycklingen och min sweet chili-pannacotta, hehe.. Skämt osido, min simutanförmåga är inget man skämtar bort! Det är inte helt utan anledning jag ibland kallas för the queen of multitasking!
Hahaha, alltså hej!
Breakfast love
2014-03-08 @ 09:22:00Min inplanerade sleep-in-saturday blev aboslut ingen sleep-in. Istället var jag totalt klarvaken klockan tio i sju. Tvingade dock magen att hålla sig någorlunda lugn fram till åtta, men sen fick jag ge upp! Men detta betyder bara en sak för mig; långa dagar kräver mycket mat, och alltså ett extra mål! Ovan har vi dagens första och eftersom gröt fick bli min middag igår var det (för ovanlighetens skull) inte vad jag var sugen på när jag vaknade imorse. Därför fick det bli ihop-plock med allt som kunde rymmas i en och samma skål (kesokvarg, blåbär, hallon, mango, kokos, gojisar och en obligatorisk, rejäl klick jordnötssmör). Direkt när jag vaknade slog det mig att jag fortfarande har kvar några skivor av mitt hembakta bröd i frysen, och hur toknice det skulle va med lite yolk-porn såhär en lördagsmorgon! Självklart gjorde sig denna favorit åter påmind på dagens frukostbord.
Ha en grym lördag, gott folk!
Min fredagkväll
2014-03-07 @ 22:59:27Fredagen avslutades efter ett längre besök hos frissan hemma i soffan med en skål kanelbullegröt som fredagsmiddag och en kaffekopp framför Let's dance. Hur skönt som helst om ni frågar mig. Har haft en sugen-på-ingenting-men-ändå-allt-dag idag, vilket resulterade i just gröt, plus återigen mängder av nötter och nötsmör till fredagsmyset. Det gick alldeles utmärkt det också!
Nu tackar jag godnatt och laddar upp inför en morgondag med mycket aktiviteter. Utgång för första gången sedan juldagen, och ska jag vara helt ärlig så är jag lite nervös över hur det ska gå.. Men det fixar sig, precis som allt annat!
Njut lite till
2014-03-07 @ 15:36:00Ni får tre bilder på den här skålen, sent from heaven. Älskar mina mellisar när jag får till dom i en skål fylld med frukt, bär, nötter, gegga och ja allt jag är sugen på! Den här lilla godingen innehåller kvarg, hallo, mango, torkade gojibär och MASSAVIS med nötter + lika mycket nötter vid sidan av. Mamma har köpt en 1kilospåse med rostade och saltade nötter inför helgen (min födelsedag + utgång och förfest)... Att jag redan har öppnat den innebär trubbel eftersom jag äter tills det tar slut, punkt. Heheh, vi får se hur snabbt dessa försvinner!
Hörde förresten igår att en näve nötter innehåller lika mycket kalorier som 1/2kg potatis. Fuck potatis säger jag då. Jag har aldrig blivit tjock av nötter, och blir jag någon gång tjock så hoppas för allt i världen jag att det är av just nötter! Nåt annat jag hört är att människor som äter nötter (i normala mängder) tenderar att vara smalare än de som inte gör det. Likadant med choklad. Inte undra på att jag ser ut som jag gör... Hahaha herregud, skämt osido! Vi ska vara glada över att vi har fungerande kroppar över huvudtaget. Vissa människor tycks drabbas av alla problem i världen, men trots detta konstant går/kravlar/rullar/haltar de omkring med världens också största leende på läpparna, och en glädje över livet självt. Sådana människor inspirerar mig.
Därför tycker jag att vi tar en extra näve av våra ätbara favoriter och NJUTER, nyttigt som onyttigt - huvudsaken är att det är gott - och är glada för vad vi har. Och att det faktiskt är fredag idag!
Gårdagens maxade middag
2014-03-07 @ 13:15:00På en torsdag? Helt galet bra i mun och kropp - färsbiff gjord på högrev, rostade rotfrukter, den obligatioriska kesohögen, ärtskott, avo och minitomater..
.. och på det en väldigt standard efterrätt med superbollar.
Fredag hela dagen, toppen
2014-03-07 @ 10:29:00Frukost, promenixväg och mjukisbrallan själv.
Klockan är halv elva och jag har gjort gårdagen i repris - effektivitet! Jag har fått ett rygg/triceps/rump-pass gjort + massage på actic, och nu börjar jag vakna till liv. Massagen har aldrig någonsin varit så painful som idag. Känner mig helt överkörd och totalt trasig nu, men det gör gott... Har jag hört.
Nu ska jag duscha av mig och göra lunch. Jag har ett stört scrambled eggs-sug så det får det bli! Jag och Gustav är för övrigt världens bästa äggröra-görare (erkänner att det är han som lärt mig), så den som är sugen kan bara hojta till, vi fixar!
Älskar att jag är på ständigt bra humör nu när solen skiner och det är ljust tidigt på morgonen! Man får så satans mycket mer energi, och dessutom blir man inte samma pain in the ass för sin omgivning. Jag är expert på att agera just pain in the ass under hela vinterhalvåret (vad gör det annars för nytta att vara glad om det inte blir lite kontrast?), så nu kan alla vara glada!
Skaffa er en skööönt fredag och alla ni som ska fira in helgen med diverse temafester och utgångar - kör hårt!
2014-03-06
2014-03-06 @ 15:18:00Det här med att bli vårfin i håret.. Imorgon eftermiddag sätter jag mig i frisörstolen och blir just det - vårfin. Tanken är att jag ska börja ljusa upp det inför sommar och sol, och på balen i slutet av maj vill jag ha sandy blont hår. Bilderna ovan är ganska bra exempel på hur jag önskar att färgen skulle vara - lite sotat, matt blont. När man får till den perfekta varma, matta tonen på det ljusa håret blir sommarhuden en läcker prick över i'et! Det ska bli så skönt att fräscha upp mitt grönbrunblekta torra barr lite! Morgondagen kommer att gå i ett men när jag sätter mig i huvudduschen hos frissan ska jag (antagligen för första gången på hela dagen) slappna av. Dock är det bara massa roligt som ska göras, så inte mig emot att det kommer bli lite stressigt.
Sitter just nu och skriver på en psykologianalys av mig själv och ska snart peta i mig lite mat innan jag gör ett besök hos farbror tandläkare. Inte så mysigt som det låter, men nåt som måste göras. Kvällen spenderar jag på actic!
Torsdagssol
2014-03-06 @ 10:49:00Idag vaknade jag till vårsol utanför fönstret, och tanken på att det var fullt dagsljus klockan sju på morgonen fick mig att sprattla av glädje! Som jag längtat! Därför tog jag vara på min sovmorgon på annat sätt än planerat och läste ut min bok, åt min lovely gröt med extra jordnötssmör bara för att jag kände för det (och det var ju onödigt att lämna den sista portionen i burken) och gick sen upp och skrev på uppsägningspapper på jobbet! En effektiv morgon med andra ord. Nu är klockan tio i elva och jag sitter hemma i min egen lägenhet (hos mamma) och planerar lunch/mellis till senare! Har dryga timmen kvar innan lektionen börjar, och det känns som om jag redan fått alla dagens måsten gjorda. Hur skönt? Jätte. Nu återstår bara ett tandläkarbesök och en gymdejt med Hanna lite senare - en torsdag i min smak!
Idag är en perfekt dag att vara glad på
2014-03-05 @ 16:48:00Vad glad jag blir när min aktivitet här uppskattas! Det är sååå mycket roligare att blogga när man får gensvar och verkligen ser att det faktiskt är människor som läser vad som skrivs, och att det inte bara far ut i universum och försvinner... Sådana här saker kan verkligen göra en grå och kall onsdag betydligt varmare och mer färgglad! Som tack för det får ni en fet puss!
På tal om frukost till middag... Middagsgröten är precis inmundigad och jag är strax redo för ett pulspass, trots blytunga, ostyriga lår och ond liten stjärt. Om ni visste vilka under gröt gör!
Fira med en muffin eller fem
2014-03-05 @ 15:16:00Idag kan vi fira att det är onsdag igen, och vill vi göra det ytterligare bättre gör vi det med ett gäng muffinsar!
Bananmuffins
1 dl + 1 msk kokosmjöl
1 dl pofiber
4 ägg
2 msk kokosmjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
2 msk sötströ (alt. annan sötning)
1 rejäl nypa flingsalt
1 dl kesella/kvarg
1 stor mogen banan
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop äggen tillsammans med sötningen. Blanda alla torra ingredienser i en enskildbunke och mosa bananen. Tillsätt allt det blöta (förutom bananen) till äggblandningen och sen det torra. När det blivit en lite degigare smet slänger du i bananen och blandar ihop allt till en kletsmet (ganska tjock). Låt sen stå i ungefär 10-15 minuter för att ge fiberhusken lite tid att svälla (annars kan det bli lite uppsvullet i magen).
Klicka sen ut ca. 8-10 små muffinsar i formar, förslagsvis också i en muffinsplåt för att få dem att hålla formen (går även att göra dem som sconesklumpar på endast en plåt + bakplåtspapper om man inte skulle ha formar). Grädda dem sen i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Låt svalna lite innan du på bästa sätt äter dem halvljumna! MUMS!
2014-03-05
2014-03-05 @ 11:21:00Muffins till förrätt och en lunch på lax, avo, ägg och keso + lite grönt. Sen får vi inte glömma bollarna som slank ner tillsammans med kaffet till efterrätt!
Att inte äta är det sämsta du, som vill utvecklas och prestera, kan göra. Tänk på det! Utan mat och näring kan inte kroppen tillgodose alla processer som krävs för att vi ska orka av både vardag och ytterligare påfrestning. Du som vill tajta till med hjälp av lite muskelbygge bör absolut anamma detta, då kroppen kommer lägga på sig det du stoppar i dig i fett, om du inte närar den på rätt vis. Hellre ett överskott som går till ökad muskelmassa, än ett underskott som leder till fettlagring för att klara av den svält du utsätter din kropp för! Tips, tips och åter tips!
Ett gott ihop-plock
2014-03-05 @ 10:30:00När klockan ringde i morse hade jag sådär svårt att förstå vad det var som pep och skrek, och som dessutom aldrig slutade. Efter ett antal knuffar av grabben bredvid tog jag mitt förnuft till fånga och bestämde mig för att ta onsdagen med storm! Startade upp med en, för mig, ovanlig frukost - kvarg, bär och nötter + riskaka med ägg + en kopp kaffe. Inte lika charmigt som mina vanligtvis uppstyrda grötbilder, jag vet, men det var ändå rätt gott!
Nu har jag precis gräddat min andra sats bananmuffins (basen i gårdagens semlor) eftersom jag lyckades stoppa i mig allihop igår... Hehe, tänker mig dem som ovanligt lyxigt mellis och eventuellt en innan och efter middag och lunch resten av veckan!
Ingen semledag gör skäl för sitt namn utan semlor
2014-03-04 @ 21:07:00Grundreceptet till den underbara skapelsen ovan kommer ifrån Josefine men eftersom jag inte är något större fan av varken vispgrädde eller mandelmassa (trots sötmandel) körde jag ihop en jordnötsvariant! Jag antar att ingen blir speciellt förvånad... Det gamla vanliga jordnötskladdet fick ta mandelmassans plats, och helt ärligt så tror jag inte att jag ätit en varken godare eller nyttigare semla! Skulle kunna tänka mig hallonmos i också...
Kesokvargen gjorde jag även den min variant på med kokosmjölk och agave istället för vanilj, eftersom mitt vanilpulver är slutt!
Dessa kommer definitivt att förekomma med väldigt mycket jämnare mellanrum, än fettisdagen gör, hemma hos familjen Fältsjö!
Kostvanor
2014-03-04 @ 19:29:00Det här med min kärlek till frukostmat:
Jag har tidigare berättat hur mycket jag tycker om frukostmat, typ gröt, kvarg, smothies, mackor, knäcke och allt det tidigare nämnda med topping i oändlighet. Jag tycker absolut att frukosten är dagens bästa mål, vilket ibland leder till att jag lätt som en plätt får i mig två eller tre sådana mål om dagen.
Vad som här blir en utmaning är att få i sig den omtalade regnbågen av näringsämnen. Det kan vara svårt att få i sig alla livsnödvändiga ämnen som finns i all den matmat vi varje dag bör få i oss, genom enbart havregryn och kvarg. Så länge man inte av nån anledning ska tappa massa vikt eller dietar på en extrem nivå (även här ska man såklart vara extremt noggran att få i sig alla nödvändiga näringsämnen, men då i ett lite mindre utbud av råvaror) är det viktigt att äta just varierad matmat också, men självklart kan man äta gröt till middag någon gång ibland, bara för att det är så in i norden gott! Ett litet tips i dessa lägen kan vara att göra kanske en dubbel portion gröt, och äta en macka eller ett extra ägg till, om det inte är en så pass stadig frukost man vanligtvis äter. Annars ökar man lite till ;)
I mitt fall så är ju den stora lasten, som ni redan vet, gröt. Sen att det finns många olika varianter på grötgryn behöver vi inte ens gå in på... Min egen kosthållning är jag relativt noga med att hålla lite koll på, eftersom jag tränar så pass mycket och behöver "rätt" energi vid rätt tillfälle på dagen. Därför är jag ganska egocentrisk när det gäller mina mattider och rätter, vilket för många kanske ses som töntigt och onödigt. Dock ser jag en enorm skillnad i vad jag får i mig och när på dygnet det sker, i det jag sen presterar, så att bry sig om vad andra tycker och tänker om det har jag inte tid med. Ett konkret exempel på detta kan vara pannkakor som uppladdning inför ett bodypump-pass. Pannkakorna med nutella och grädde är helt sinnesstört goda men de ger mig inte samma långvariga energi, som t.ex. laxen och potatisen tillsammans med en rejäl sallad gör. Då är jag helt enkelt kaputt efter bara uppvärmningen. Tycker man sen att det är roligt att släpa sig igenom ett träningspass totalt gråtfärdig, så fine. Jag vet i alla fall hur mycket mer jag uppskattar att kunna pressa, öka och motivera mig själv genom min egen utveckling, oavsett vilken träningsform jag utför, och just av den anleningen blir mina matvanor ganska olika i beroende av min träning.
Sen till vad jag sa om att jag kan få i mig två eller tre frukostmåltider om dagen innebär dock inte i mitt fall att jag så ofta ersätter middags- eller lunchmaten, men visst händer det när det känns som det smidigaste och utan tvekan godaste alternativet. För att få i sig favoritmaten (i detta fallet frukost) kan man därför lägga in det som mellanmål eller ska vi lite mer modernt kalla det för snack?
Jag fick en fråga om huruvida jag såg på det här med att ersätta matmaten med frukostmat, och för att sammanfatta det hela lite: Jag tycker absolut att det är mer än okej att någon gång ibland äta frukost till middag/lunch, men öka då mängden och ät mer mångsidiga mellanmål i sådana fall. Självklart är gröt hur bra som helst och innehåller massa bra grejer som ger oss en helt grym start på dagen, men som med allt annat så bör det ätas med måtta, det också. Äter du gröt med bär eller frukt och mjölk istället för en middag med något protein (som kött, ägg, fisk eller bönor), kolhydrater (som pasta, ris, bröd och potatis) tillsammans fett och fibrer (från t.ex. frön, grönsaker ochfrukt), säger det sig ju självt att du får i dig en betydligt bredare och större mängd OLIKA näringsämnen i det senare exemplet på måltid. Gröt med topping har väldigt fina näringsvärden och ämnen, men variationen hittar vi sällan här.
Mitt tips till dig som vill variera din kost lite mer är att spana in mängder av olika forum där du kan hitta otroligt mycket recept och tips till hur du gör vardagsmaten lite lyxigare utan att det på något vis ska innebära sämre råvaror. När sen inspirationen och hungren sätter in startar ställer du dig i köket och exprementerar fram måltider utifrån alla de väl utformade recept du hittat. På detta sätt kommer du att få upp ögonen för mängder av olika, och kanske till och med nya, råvaror (som inte behöver vara dyrare än nåt annat) som leder till förhoppningsvis lyckade måltider och ytterligare inspiration! På vägen kommer du som kanske också är lite trångsynt och till och med "rädd" (det var jag) att komma ifrån det, och kunna utmana dig själv för att både lyckas och misslyckas många gånger. Det gäller att pröva sig fram!
- Nu ska jag göra semlor!
En delikat chokladboll
2014-03-04 @ 16:52:00Det här receptet är en gammal favorit för mig, och är även ett bättre alternativ för magen för den som reagerar på dadlar och mycket nötter. Jag själv är väldigt känslig för det och försöker därför vara lite extra försiktig när det gäller just dadelbollar osv. En annan anledning kan vara att man är nötallergiker och då är detta alternativ helt toppen för att få till en god, men nyttig chokladboll!
Den här lilla rackaren smakar precis som delicatobollar, men har betydligt finare näringsämnen än de köpta varianterna! Perfekt blandning mellan kokos och choklad som kan ätas i all oändlighet, mums!
En bättre delicatoboll
4 dl fiberberikade havregryn
1,5 dl kokosolja, fast i rumstemp. (jag använder kung markatta)
2 msk kakao
3 msk starkt kaffe
0,5 dl kokossocker (eller annan sötning, jag använde agave)
kokos till rullning
Gör såhär:
Blanda havregrynen med kakaon och värm kokosoljan lite lätt i micron för att få den lite mjukare om så behövs. Häll samman alla ingredienser och mixa till en tjock smet. Ställ in i kylen i ungefär en kvart om den behöver stelna till. Rulla sedan bollar (ca 20 små eller 10 lite större) och doppa dem i kokos om så önskas. Ställ in i kylen ytterligare en liten stund för att få dem lagom hårda. Servera ett gäng med en kopp nybryggt kaffe eller mjölk, NJUT!
Fettodag, fettisdag och fet-tisdag
2014-03-04 @ 13:09:00(Heter det fettisdag som fetto- och fettis-dag eller är det fettisdag som i fet-tisdag? Jag tycker fettodag)
Skoldagen var över innan den knappt hann börja, så nu sitter jag hemma mer lite för mycket fritid igen, MEN jag ska inte klaga! Dagens frukost blev hursomhaven standardgröten med banan, kokos och jordnötssmet. Till sist dränkt i mjölk.
Just i skrivande stund håller jag på att peta i mig min charmiga lunch (lax, ägg och bulgur + lite grönt och en kesoklick och lite bollar till efterrrätt) samtidigt som jag gräddar semlor! Ska vi snacka multitasking?? När maten är nere ska jag försöka ladda upp till ett benpass. Skulle kunna gå bra med tanke på att jag inte fick till nåt förra veckan (lathet) och därför inte mosat dem på typ 14 dagar! Semlorna + sjukt(!!!!) goda chokladbollar kommer upp senare! (Ska snacka lite matvanor någon dag framöver också)
Ha en mumsig fettis-dag, gott folk!
Från bullmamma till (super)bollmamma
2014-03-04 @ 12:36:00Gårdagens uppdatering fick ligga lite på is, iochmed att min laddare och internetsladd till iPhonen låg kvar hemma hos Gustav hela dagen. Imorse ville inte hans dator heller ta emot mina bilder, så det fick helt enkelt vänta tills jag kom hem - och nu är jag hemma!
Det var måndag igår. Dessa dagar tycks vara lite extra tunga, och för att pigga upp mig lite och unna mig något riktigt gott slängde jag ihop lite superbollar! Ett bra sätt att förgylla vardagen på!
Jag försökte mig på en liten jordnötsvariant, som turned out helt amazing! Dock blev det mer utav en peanutbuttery almond crunch, då basen fick bli sötmandel (min stora kärlek efter jordnötssmör). Höftade totalt på måtten, så receptet är lite ungefärligt.
Peanutbuttery-almond-crunch-bollar
2 dl sötmandel
0.75 dl jordnötssmör (creamy eller crunchy)
8 dadlar (färska)
1 msk kokosolja (kung markatta utan smak)
1 nypa havssalt
kokos till rullning (valfritt)
Gör såhär:
Kärna ur och blötlägg dadlarna. Mixa sötmandlarna till en mandelmjöl, men behåll gärna lite crunch. Mixa dadlarna tillsammans med lite vatten till en smet och häll över i mandelcrunchet. Tillsätt jordnötssmöret, kokosoljan och saltet, och rör/mixa ihop till en deg/smet. Ställ in i kylen i några minuter om det är för kladdigt och rulla små bollar. Pimpa hur du vill, men förslagsvis med kokos! Ställ in i kylen ytterligare en liten stund och njut!
Söndagsfrukost
2014-03-02 @ 10:43:00Veckans sista frukost ligger nu i magen och det efter ett jobbpass på morgonkvisten.
Idag: Kokosgröt toppad med jordnötssmet, gojisar, solrosfrön, kokos och havremjölk. Fick dock inte till den som jag ville, så nåt recept blir det inte!
Däckade som en klubbad säl igår kväll, innan halv elva, så även idag kom jag upp hyffsat lätt när klockan slog 05:20... Ingen dösnygg tid precis, men klockan halv tio när jag får komma hem är allt väldigt fräscht! Söndag står för vila och reload i mitt fall, vilket idag innebär lite plugg och söndagsmiddag. Hoppas på lite mys med Gusten också!
Lördagsmys
2014-03-01 @ 14:50:00Har för en stund sen fått i mig mitt-på-dagen-mellanmålet, och alltså shiit - porr! Kesokvarg smaksatt med kokosmjölk och en dutt agavesirap, toppat med supermix (hallon, björnbär, goji, havtorn, blåbär), en liten näve torkade gojibär, kokos, jordnötssmet och sist men inte minst mina nyinförskaffade cashewnötter och mandlar + lite yoghurtgodisar vid sidan + kaffe. Gottiiis!
Härliga lördag! Trots morgonjobb är jag fortfarande vaken och på gott humör. Brukar ha en tendens att bli en riktig biaatch när jag är trött eller inte får mat... Bra då att dagen är ledig och jag kan äta precis när jag vill! Behöver icke gå hungrig! Ska vid halv fem träffa mina stålbrudar för ett lördagspass nere på träningsvärk1 och ikväll myser jag med mamma, eftersom vi har varit ifrån varann i några dagar! Lax och risotto till middag och möjligtvis b&j till efterrätt!
Eftersom jag befann mig på Maxi imorse så var det i princip omöjligt att undvika naturgodiset, som de dessutom har extrapris på!!! Såååå, jag fyllde två påsar, haha... En med naturella cashewnötter + lite saltade, rostade madlar (godaste som finns) och en med yoghurtar + cashewnötter med sourcream-smak! Nu har jag nötter så att det räcker i ett par veckor! "Bunkra är ballt".
Den svarta lilla kjolen
2014-03-01 @ 13:11:00Jag är egentligen inte speciellt flickig av mig, men jag jobbar på det! Jag tycker trots allt att det är kul att ha någon söt blus eller topp någon gång ibland, men klär mig betydligt oftare i oversizeskjortor och svarta jeans. Bekvämt och bra! Vilken tur då, att det var Maria/e-dagen igår, och att mamma lyssnat lite extra när vi förra helgen gick runt i stadens butiker och jag önskade och önskade. Kjolen är alltså min namnsdagspresent ifrån mamma! Mycket söt, svart med lite mönster i form av sömmar. Kommer från H&M.
Fick användning för den redan igår kväll, då jag blev bjuden på middag ute och biobesök. Tidig middag och bio resulterade i att kvällen blev väldigt lång och skön, trots att jag hamnade i säng tidigt nog för att ta mig upp vid klockan halv sex imorse för några timmars jobb! Imorgon kör vi samma visa. Nu till vad jag ville säga med inlägget; det var roligt att känna sig lite söt och fin en fredag, bara sådär, för det gjorde jag!